Site icon Dijital Tekerlek

Mazda, Toyota ortaklığı ile hibrit model üzerinde çalışıyor

Mazda, 2022 yılında Avrupa pazarı için Toyota Yaris Hibrit modeline benzeyen bir model sunmaya hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mazda 2 modelinin yerini alması beklenen yeni modelin; iki Japon otomobili üreticisinin ortaklığı ile üretilmesi planlanıyor. 2020 mali sonuçların açıklanması ile Japon otomobil üreticisi, diğer üreticiler ile yapacakları ortaklıkları detaylandırdı. Bununla birlikte marka, Yaris THS tabanlı OEM tarafından sağlanan modeli sunmayı planlıyor. Ayrıca Avrupa içerisinde rozetsiz olarak görülen Yaris prototipi ile modelin, yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

Model muhtemelen Toyota tarafından, Yaris ile Kuzey Fransa’daki fabrikada birlikte üretilecek. Bununla birlikte hibrit motorlu hatchback model ile marka; Avrupa Birliği içerisinde bulunan emisyon hedeflerine ulaşma yolculuğunu kolaylaştırmayı planlıyor.

Üretilecek yeni modelin ürün gamında Mazda 2 modelinin yerini alması planlanıyor. Bununla birlikte 2 modelin eş zamanlı satışta kalması da oldukça yüksek ihtimal.

Son olarak Mazda tarafı 2020 yılında şu açıklamalarda bulunmuştu;

 “Her ülke ve bölgede güç karışımını, benzersizliği ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için uygun çözümler sunan çok çözümlü yaklaşımımıza devam ediyoruz.”

“Çok çözümlü önlemlerden biri olarak, THS’nin her bölgenin ihtiyaç ve gereksinimlerine cevap vermek için en uygun çözüm olduğu sonucuna vardık. Bu işbirliği, her iki şirketin iş kaynaklarını verimli bir şekilde kullanırken, birbirlerinin marka ve yönetim bağımsızlığına saygı duymaya yönelik Toyota-Mazda ortaklık politikamıza dayanan tartışmaların sonucudur.”

“1600 beygirlik Koenigsegg Jesko resmen karşımızda!”

Exit mobile version