Site icon Dijital Tekerlek

Mazda MX-30 modellerini geri çağırdı

Mazda MX-30 modellerini geri çağırdı 2

Mazda yeni Mazda MX-30 modelini Avrupa’da yeni piyasaya sürmüştü. Mazda MX-30 modellerinde rastlanan problem üzerine satılan 12.000 modeli tekrardan çağırdı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modellerde görülen problemlerin yazılım ile alakalı olduğu belirtilmekte. Fakat modelde yer almayan yazılım güncelleme seçeneği sebebiyle modellere yazılım güncellemesi yapmak için marka modelleri geri çağırmakta.

İlk problem, fren pedalına temas edilmemesine rağmen fren lambalarının yanması. Diğer sorun ise Motor Yokuş Asistanı’nın yanlış çalışıyor olması.

Problemler şu şekilde açıklanmakta; “Araç kaygan bir yol yüzeyinden (örn. Buz) yüksek sürtünmeli bir yüzeye çıkarsa ve sürücü freni uygularsa, aracın fren bırakıldıktan sonra hareket etmeye başlaması mümkündür”, ithalatçı sorunu şöyle anlatıyor . MHA bunu yanlışlıkla dağda durmak olarak yorumlayabilir ve bu nedenle motor torku üretebilir. “Frene tekrar tekrar basıldığında, motor torku tekrar düşer,”

Almanya’dan gelen raporlara göre, bu iki problemin çözümü 20 dakikalık bir yazılım güncellemesi. Bu yüzden araç sahiplerinin servisleri ziyaret etmeleri gerekmekte. Geri çağırma kodu ise “AM001A” olarak belirtilmekte.

Modelin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version