Site icon Dijital Tekerlek

Mazda 2021 yılının en iyi otomobil markası seçildi

Mazda 2021 yılının en iyi otomobil markası seçildi 2

Mazda, 32 farklı otomobil markası içerisinde belli kriterleri göre en iyi otomobil markası seçildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Otomotiv sektöründe en zorlu şeylerden biri de en başarılı markayı bulmaktır. Bu yüzden kriterler içerisinde güvenlikten tutun da teknolojik gelişmelere, müşteri hizmetlerine kadar bir çok kriter söz konusu.

Farklı yönden kriterlerle incelenen markalar için bu ödül oldukça kıymetli olmalı. Bu yüzden bu ödülün Mazda tarafından alınması marka için oldukça güzel bir sürpriz oldu.

Mazda ödül sıralamasında Porsche markasını tahtan indirip en üst sıraya ulaşmak adına BMW, Subaru, Honda gibi markaları geride bıraktı.

Marka, tüketici raporlarına göre CX-30 modeline rağmen 2020 listesinde 4.sıradan zirveye çıkmayı başardı. Ayrıca Mazda tarafında teste açık model yelpazesinde yalnızca 7 model mevcut. Bu kısıtlı olan denenebilir model sayısına rağmen ödülü kazanmasıda markanın ayrı bir başarısı. Markanın en büyük avantajı ise öngörülen güvenlik puanındaki artışı.

BMW test edilen 12 modeller arasında sıralamada 2. sırada yer aldı. Subaru ve Porsche ise yol testlerinde en yüksek puanı almakta. Honda ise onuncu sıradan beşinci sıraya sıçrayarak büyük bir gelişme göstermekte. Ilk 10’da yer alan diğer markalar ise Lexus, Toyota, Chrysler, Buick ve Hyundai. Ayrıca Hyundai tarafı ise geçtiğimiz yıla nazaran 3 adım geriye düşmekte. Bununla birlikte Buick ve Chrysler markaları Amerikan otomotiv endüstrisinin mut vermeye devam etmekte.

Biraz da geri düşüşleri konuşacak olursak; Tesla 16. sıraya gerilerken, Kia tarafı da 19. sıraya gerileyerek geçen yıla nazaran 10 sıra kaybetti.

Son olarak tüketici raporlarına göre Alfa Romeo, Land Rover markasından sonra en az önerilen marka.

” Mazda MX-30 modellerini geri çağırdı ” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version