Site icon Dijital Tekerlek

Max Verstappen Şampiyon Olmak İstiyor!

Max Verstappen Şampiyon Olmak İstiyor! 1

German Gp Max Verstappen

Formula 1 takımlarından, Aston Martin Redbull Racing Honda’ya 2016 yılında katılan Hollandalı genç sürücü Max Verstappen, 2019 sezonu için çok önemli söylemlerde bulundu.

F1 2019 sezonu Verstappen için en iyi sezondu. Toplamda üç adet yarış zaferi ve dokuz adet de sıralama turlarında ilk üç sıraya girme başarısı yakaladı. Önceki sezonlara kıyasla 278 puan ile en yüksek puanı alan hızlı sürücü, 2020 hedeflerini Redbull Racing’in resmi internet sitesinde paylaştı

Versappten, “2019 sezonu bizim için çok inişli çıkışlı geçti. Başlarda zirveye tırmanmak için çok fazla çalıştık ve başardık. İlerleyen yarışlarda ben ve takımım birlikte olmak üzere mükemmel başarılara imza attık. Tüm sezon boyunca takım birbirinden hiçbir şekilde kopmadı, her zaman birlikte güçlendik, geliştik.”

“Sezon başında araca gelen güncelleme ilk zamanlarda bizi kötü şekilde etkiledi fakat buna alışmamız uzun sürmedi ve otomobilimiz yaptığımız geliştirmelere olumlu tepki verdi. Aracımız ve motorumuz kesinlikle zayıf parçalar değildi. Redbull ile ben artık bir dünya şampiyonluğu istiyorum. Eğer er ya da geç bir gün dünya şampiyonluğunuzu ilan etmek istiyorsanız yarış içinde hiçbir şekilde saf dışı kalmamanız gerekiyor. Sezon boyunca motorumuzdan memnunduk, toplamda 5 defa motorumuzu yeniledik. Bunun sebebi sorun çıkartması asla değildi, güncellemelerimizi eklemek için böyle bir işe başvurduk.”

“Bu sezon yarışmaktan en çok zevk aldığım iki yarış vardı: Almanya ve Avusturya GP’si. Almanya, tüm takımlar ve tüm Formula 1 izleyicileri için olağanüstü bir yarış oldu. Orada birincilik elde ettiğim için çok mutluyum. Avusturya ise Redbull’un anavatanı olduğu için orada kazanmam ayrı bir duygu yaşattı bana. Yeni çağ başlangıcında Honda motoru ile birlikte Avusturya’da galibiyet almamız çok gurur verici oldu bizim için.”

“Formula 1 sürücülerin günden güne geliştiği ve hiçbir zaman durmadığı bir platform. İlk geldiğim zamanlar gözden kaçırılmayacak derecede hatalar yapıyordum. Hâlâ hatalar yapabiliyorum ancak bunları çok kısa bir sürede düzeltebiliyorum, artık büyüdüm. Bu sezon bana unutulamayacak kadar çok şey öğretti. Takımımdan ve bu sezon olan aracımdan çok memnunum.”

“Bu sezon kaza anlamında hiçbir şekilde hata yapmadım. Başkaları tarafından yapılanlar beni kötü bir şekilde etkiledi. Bu yüzden birkaç defa ya en sondan devam ettim ya da yarış dışı kalmış oldum.”

“Honda ile çalıştığımız için çok mutluyum. Bizi hiç yarı yolda bırakmadı. Motordan dolayı da saf dışı kalmadık. Anlaşmamızın devam etmesi çok iyi çünkü Honda sizi sınırlamıyor. İstediklerinizi her ne koşulda olursa olsun yapmanıza olanak sağlıyor. Çok disiplinli çalışıyorlar, bun durumdan da çok mutluyum.”

Max Verstappen, 2020 sezonunda Redbull için önemli şeyler söyledi.

Genç pilot, “Mercedes AMG Petronas takımı son 6 yıldır Formula 1’i domine eden takım konumunda. Bu durumu yıkmak istiyoruz. Motorlarını çok iyi bir şekilde geliştiriyorlar ancak bunu biz de yapabiliriz, önümüzde hiçbir engel yok.”

“Yaptığımız çalışmalarla, geliştirmelerle birlikte şampiyon olacağımıza şüphem yok. Herkes isterse şampiyon olabilir!” dedi.

Exit mobile version