Site icon Dijital Tekerlek

Max Verstappen Ne Kadar Kazanacak?

Max Verstappen Ne Kadar Kazanacak? 1

German Gp Max Verstappen

Aston Martin Redbull Racing Honda takımının en gözde pilotu ve 2016 yılından beri her yarış hızlıca yükselmeye devam eden Hollandalı genç pilot Max Verstappen, Formula 1 2023 sezonuna kadar sürecek olan 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Hızlı sürücünün sözleşmesi normal şartlarda 2020 sezonunun sonunda sona ermiş olacaktı. Ancak Verstappen, takımından ve aracın motorunun sahibi Honda’dan çok memnun olduğunu söyledi. Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Max Verstappen’in ismi 2020 veya 2021 sezonu itibariyle Mercedes AMG Petronas F1 takımıyla geçiyordu. Fakat Max, sürpriz bir şekilde uzun süreli olacak şekilde 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

İddialara göre Redbull Racing Honda takımı Max Verstappen için geleceği de düşünerek paraya kıydı. Hollandalı sürücü için Redbull, 40 milyon € civarında yıllık olarak ücret ödeyecek. Ücretin yarısını, Redbull’un motor tedarikçisi olan Honda karşılayacak. Ayrıca ilginç bir detayı da belirtmeden geçmeyelim: Max Verstappen’in bir yıllık ücreti, Ferrari’nin yeni ve başarılı sürücüsü Charles Leclerc’in 4 yıllık maaşı! Formula 1 severlerin bir kısmı verilen bu ücreti tepkiyle karşıladı. Bazıları ise Max Verstappen’in 40 milyon €’dan daha bile fazla değerde olduğunu söyledi. 

Exit mobile version