Site icon Dijital Tekerlek

Max Verstappen Açıkladı!

Max Verstappen Açıkladı! 1

Aston Martin Redbull Racing Honda takımının genç pilotu Max Verstappen, 2019-2020 sezonu arasında basına verdiği röportajda bazı açıklamalarda bulundu.

Mercedes AMG Petronas F1 takımı 2013-2014 sezonunda Formula 1’e girmiş ve son 6 yıldır da şampiyonluğunu ilan etmişti. Öte yandan  orta uzunlukta sayılabilecek süredir Redbull takımında yarışan Max Verstappen ise herhangi bir şampiyonluğa ulaşamadı. 2016 sezonundan beri hatrı sayılacak derecede zaferler elde eden genç pilot son 6 senede hepsinde de  Mercedes pilotlarının arkasında 3. olarak bitirmişti.

Max Verstappen’e sorulan sorular arasında kendisinin de aralarında olduğu genç pilotların ilerleyen süre zarfında şampiyonluk yaşayıp yaşayamayacağı da vardı. Redbull sürücüsü bu soruya karşılık olarak şu an yarışan genç pilotlar her ne kadar iyi olsa da tüm başarıların aracın gücüne bağlı olduğunu bu yüzden de çabalarının çoğunlukla boşa gittiğini söyledi.

Hollandalı sürücü, “Mercedes’ler gerçekten çok güçlüler. Onları geçmek fazlasıyla zor. Ancak yirmi aracın en az %60’ı Mercedes olsaydı o zaman belki rekabet yaşanabilirdi. Çünkü Mercedes takımı araçlarını çok güzel hazırlıyor bunun sonucunda da onlara yetişmek çok güç oluyor.” dedi.      Max Versappten, dediklerinin yanlış şekilde anlaşılmaması için açıklamalarına birkaç şey daha ekledi.

Verstappen, “Lewis Hamilton gerçekten efsaneleşen bir pilot. Onu asla küçümsemiyorum çünkü tüm zamanlar içerisinde en iyi Formula 1 pilotlarından biri. Demek istediğim aracı ile birlikte kendisi geçilmez gibi oluyor. Bu da rekabeti düşürüyor. Ancak Hamilton ne kadar güçlü olursa olsun ben onu geçebilirim, bunu başaracağım.” dedi. 

Exit mobile version