Site icon Dijital Tekerlek

Maserati de Elektrikli Araç Kervanına Katılıyor

Maserati de Elektrikli Araç Kervanına Katılıyor 3

Otomobil şirketleri arasında büyük bir öneme sahip olan İtalyan devi otomotiv şirketi Maserati elektrikli otomobil modelleri üreteceğini resmi olarak açıkladı. Şirket ilk olarak bir spor araba, SUV ve GT modeli üretecek.

İtalya merkezli otomobil üreticisi olan Maserati elektrikli otomobil üreteceğini resmi olarak açıklayarak müşterilerine mutlu haberi verdi. Şirketin bu kararı petrol bazlı modellerin üretiminde etkili olmayacağı yönünde özellikleri de taşıyor.

Maserati

2 Yıl İçerisinde Satışa Sunulacak !

 Maserati’nin elektrikli modelleri Cassino ve Turin’deki tesislerde üretilecektir. Böylece tüm üretim İtalya’da gerçekleşecek olup oradan tüm dünyaya yayılacaktır. Bu önemli duyuru ise ana şirket olan Fiat Chrysler Automoobiles’in elektrikli otomobiller için yaptığı 5 milyar Euro’lu yatırım programının ardından geldi.

Diğer otomobil firmalarının aksine, Maserati daha çok elektrikli spor otobomil, SUV ve GT üzerine çalışmayı hedefliyor. Bu da şirket tarafından iddialı bir karar olarak nitelendiriliyor. Elektrikli otomobil modellerinin isimlerinin ne olacağı ise şuan için belli değildir. İlerleyen süreçlerde bu konuyla alakalı bilgiler verilecektir. Spor model 2020 yılında, SUV model ise 2021 yılında piyasaya sürülecektir.

Dijital Tekerlek | Facebook

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version