Site icon Dijital Tekerlek

Maserati MC20 Cabrio ilk resmi görseller ile önizlendi

Maserati MC20 Cabrio modelinin görselleri ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Erken prototip olarak tanımlanan MC20 modeli özel bir kamuflaj ile görüntüleniyor. Gelecek yıl ürün gamına katılması beklenen modelin, Lamborghini Huracan EVO Spyder ile direkt olarak rekabet etmesi amaçlanıyor.

Maserati MC20 Cabrio teknik özellikleri

Motor tarafında modelde; 621 beygir güce, 729Nm tork değerine sahip olan çift turbo V6 motorun kullanılması bekleniyor. Bu motor ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin yaklaşık üç saniye seviyelerinde olması oldukça yüksek ihtimal. Model sahip olduğu gücü ise yola sekiz vitesli çift debriyajlı şanzıman gücü arka tekerleklere gönderiyor.

Tavan tarafında model, Ferrari F8 Spider ve McLaren 600LT Spider modellerine benzeyen bir katlanır metal çatı düzenine sahip. Bununla birlikte model sahip olduğu tavan mekanizması ile 1475 kilogramdan daha ağır olması oldukça yüksek ihtimal. Bu ağırlık değeri ile modelin nasıl bir performansa ve sürüş deneyimine sahip olacağı da oldukça büyük bir merak konusu.

MC20 Cabrio modelinin resmi lansmanına ilişkin kesin bir tarih paylaşılmazken; lansmanın oldukça yakın bir tarihte gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca 2022 yılında modelin elektrikli bir varyantının tanıtılması da planlar dahilinde.

Son olarak Maserati, MC20 Cabrio ile ilgili bir çok teknik detayı halen gizli tutmaya devam ediyor.

“NIO ET5 resmi olarak tanıtıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version