Site icon Dijital Tekerlek

Maserati Grecale lansmanı 2022 baharına erteleniyor

Maserati tarafının 16 Kasım’da tanıtmayı planladığı; Maserati Grecale SUV modeli tedarik zinciri sorunları nedeniyle 2022 yılının bahar ayına erteleniyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalyan otomobil üreticisin tarafından alınan karar; “arabanın üretim sürecini tamamlamak için gerekli temel bileşenler için tedarik zincirlerinde kesintilere neden olan arka plan sorunları göz önünde bulundurularak” alınıyor. Bu karar ile özellikle markanın beklenen küresel talebe henüz hazır olmadığı anlamı çıkartılabiliyor.

Resmi tanıtım için kesin tarih henüz belirtilmedi. Fakat günümüze kadar model ile ilgili olarak yapılan bazı açıklamalar şu şekilde;

“Akdeniz’in şiddetli kuzeydoğu rüzgarı” nedeniyle Grecale olarak adlandırıldı. Model, Maserati’nin geçen yıl MC20 süper otomobilinin tanıtımıyla başlattığı cesur canlanma planının önemli bir parçasını oluşturuyor. “

“Markanın gelişiminde önemli bir rol oynayacak” olan Porsche Macan rakibi , İtalya Cassino’daki FCA tesisinde Alfa Romeo Stelvio ile aynı üretim hattında inşa edilecek . Maserati, tesise yaklaşık 800 milyon € (790 milyon £) yatırım planlıyor.”

“Sınıfının en iyisi tasarım ve özelliklere sahip olacak. Maserati, ancak aynı zamanda sınıfının en iyisi performans ve yol tutuşu sunacak.”

Yeni Maserati Grecale teknik özellikleri

Maserati modelin güç aktarma organları ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı. Fakat söylentiler, Maserati MC20 modelinde gördüğümüz 621 beygir güce sahip olan; çift turboşarjlı 3.0 litrelik V6 motorun Grecale modelinde kullanılacağı yönünde. Ayrıca bu motorun, geleceği onaylanan yüksek performanslı Grecale Trofeo döşemesinde yer alması bekleniyor.

Standart versiyonun ise 2.0 litrelik yarı hibrit bir ünite olması muhtemel. Başka bir beklenti ise Alfa Romeo Stelvio’ya güç veren 2.9 litrelik çift turbo V6 motorun kullanılması yönünde. Bununla birlikte bu motor ise Stelvio modelinde 505 beygir güç üretebiliyor.

“Apple tedarikçisi Foxconn üç yeni elektrikli modeli tanıttı”

Exit mobile version