Site icon Dijital Tekerlek

Maserati GranTurismo Folgore, CEO Tavares’in kontrolünde

Elektrikli Maserati GranTurismo Folgore, CEO Tavares ile görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Markanın tamamen elektrikli geleceğine uzanan model, beklentiler doğrultusunda; hem elektrikli hem de V8 motor seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte 2023 yılından itibaren Formula E’de boy göstereceğini açıklayan marka; GranTurismo Folgore ile elektrifikasyon adımlarını açıkça göstermeye devam ediyor.

“Yıldırım” anlamına gelen Folgore, markanın bütün elektrikli otomobillerinde görünecek. Bununla birlikte marka, yeni elektrikli Gran Turismo’nun teknik özelliklerini açıkladı.

Maserati GranTurismo Folgore teknik özellikleri

Model dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte 1.200 beygir güç üretilebilecek. Bununla birlikte model 800 voltluk bir aküye sahip. Coupe modelin 0-100 km/s hızlanma süresi üç saniyenin altında. GranTurismo Folgore’nin azami hızı ise 305 km/s seviyesinde. Platform tarafında modelin STLA Medium platformuna sahip olması bekleniyor.

Modele ilişkin bazı detaylar açıklanıyor. Ancak halen modelin menziline, şarj süresine ve fiyatına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Ayrıca Maserati tarafında Grecale, Quattroporte, Levante ve MC20 modellerinin elektrikli versiyonları ile beraber on yılın sonunda tamamen elektrikli bir ürün gamı hedefleniyor.

“MG ZS, Yeni Yüzü İle Satışa Sunuldu!”

Exit mobile version