Site icon Dijital Tekerlek

Mansory Venatus Evo S yani daha özel bir Lamborghini Urus

Mansory Venatus Evo S, Mansory tarafından Lamborghini Urus modelinin hem tasarım hemde performans anladımda geliştirilmiş hali. Modelin detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Sınırlı sayıda üretilen Venatus Evo S, Venatus modellerinde gördüğümüz agresif tasarımını ekstra güç çıktısıyla birleştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte geçen yılın sonundaki Mansory Urus’a tasarımsal anlamda oldukça benzeyen model, bazı belirgin noktalar ile beraber ayırt edilebiliyor.

Mansory Venatus Evo S tasarımı

Modelin ön tarafına baktığımızda oldukça köşeli bir tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte büyük ön ayırıcı ve ön çamurluk havaları yenilenirken; modelin sportif duruşu destekleniyor. Ön taraftaki belirgin ayırıcının devamı niteliğinde görülen yan marşpiyelerde oldukça sportif. Bununla birlikte arka tarafa eklenen arka kanat ve tavan spoyleri ile oldukça bütün bir tasarım bizleri bekliyor. Ayrıca otomobilde renk olarak siyah ve beyaz olmak üzere iki renkli bir tasarım çalışması bizleri bekliyor.

24″ boyutundaki hafif dövme jantlara sahip olan modelin iç yaşam alanına ilişkin yalnızca bir adet fotoğraf paylaşıldı. Bu fotoğraf aracılığıyla iç yaşam alanında yapılan değişimler direkt olarak göz önünde. Bu değişikliklerden en çok göze çarpanları ise direksiyon simidi, paspaslar ve süsleme detayları.

Mansory Venatus Evo S teknik özellikleri

Moyot tarafında çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8 motoru kullanmaya devam eden Mansory, bu motor üzerinde yapmış olduğu değişiklikleri detaylandırmıyor. Bununla birlikte revizyonlar sayesinde model 900 beygir güce, 1100Nm tork değerine sahip. Bu güç çıkışını bir önceki Mansory Urus ile kıyasladığımızda ise 80 beygirlik bir fark mevcut. Yani önceki versiyon 820 beygir seviyesindeydi. Ayrıca standart Urus modelinin 641 beygir seviyesinde olan güç çıkışınında oldukça üzerine çıkılmış vaziyette. 2.9 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilen modelin azami hızı 323 km/s.

“2022 Bentley Continental GT S tanıtıldı”

Exit mobile version