Site icon Dijital Tekerlek

Manhart MH5 GTR modeli resmi olarak tanıtıldı

Alman tunning şirketi Manhart, BMW M5 CS modelini geliştirerek oluşturduğu Manhart MH5 GTR modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Manhart tarafından tek seferlik kreasyon olarak sunulan BMW M5 CS modeli; gerek tasarımsal gerek teknik anlamda aldığı geliştirmeler ile birlikte dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte model hali hazırda agresif bir görünüme sahip olan; M5 CS modelini bambaşka bir seviyeye çıkardı.

Manhart MH5 GTR teknik özellikleri

BMW M5 CS modeli Alman otomobil üreticisi tarafından üretilen en güçlü ve en hızlı M otomobilleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte ikiz yağ pompalı, yüksek basınçlı direkt enjeksiyonlu ve ara soğutucuya sahip bir; 4.4 litrelik turbo şarjlı motor model ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede model 627 beygir güce, 750Nm tork değerine sahip.

Manhart tarafının yaptığı dokunuşlar sayesinde ise model 777 beygir güce, 935Nm tork değerine sahip. Model bu güce karbon fiber hava girişi, valf kontrollü paslanmaz çelik egzoz ve bir MHtronik CPU gibi geliştirmeler sayesinde ulaşabiliyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki Manhart tarafından modelin 0100 km/s hızlanma süresi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat standart M5 CS modelini düşündüğümüz vakit; geliştirilen modelin üç saniyeden daha kısa bir sürede 100 km/s hız ulaşabilmesi bekleniyor.

Tasarım detayları

Modelin tasarımına baktığımız vakit ön camda kocaman bir isim bizleri bekliyor. Bununla birlikte model Manhart Classic Line 21″ Y kollu jantlara sahip. Oldukça agresif olan ön tasarımın ardından arka tarafa göz attığımız vakit; yeni karbon fiber spoyler, özel karbon arka difüzör ve dört egzoz çıkışı bizleri bekliyor. Modelin fren tarafında karbon fiber fren diskleri mevcut. Ayrıca daha alçak bir duruş ve daha iyi bir yol tutuşu için modelde; KW ayarlanabilir helezon yaylar mevcut.

Son olarak Manhart MH5 GTR modeli tek seferlik bir üretim. Bununla birlikte modeli merak eden kullanıcılar 7-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Münih’teki IAA Mobility Show’da modeli görebilecek.

“Yeni 2022 Kia Niro yeni bir iç mekana kavuşacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version