Site icon Dijital Tekerlek

Makyajlı Ford Focus hatchback kameralara yakalandı

Makyajlı Ford Focus hatchback modeli kamuflajlı olarak test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Focus’un standart hatchback ve ST versiyonları aldığı makyajlar ile birlikte test edilmeye devam ediyor. Bununla birlikte modelin; en yeni Mk8 Volkswagen Golf ve yenilenen Hyundai i30 modeli ile rekabet etmesi bekleniyor. Ayrıca ST modeli de Golf GTI ve i30N modelleri ile rekabet halinde olacak.

Makyajlı Ford Focus tasarımı

Görüntülenen modeller baktığımız vakit; kamuflajların kaputunu, farlarını, ön tamponunu ve arka tarafını kapsadığını görebiliyoruz. Bununla birlikte modelin revize edilen kısımlarının bu noktalar olduğunu düşünürsek oldukça kapsamlı bir makyaj uygulaması bizleri bekliyor diyebiliriz.

Ön kısma baktığımız vakit; revize edilen bir ön giriş şekli ve yeni farlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte aynı tasarımın ST versiyonda da bulunduğunu belirtmek gerek. Üst ve alt kısımlarda büyük altıgen şekillerle, önceki model ile aynı ızgara tasarımı mevcut.

ST modeli yeşil renginde olup, bagaj spoylerini ve keskin gövde kıvrımlarını korumaya devam ediyor. Bununla birlikte modelde radikal bir değişiklik görünmüyor.

Makyajlı Ford Focus teknik özellikleri

Focus’un rakipleri karşısında daha güçlü bir konum elde etmek adına bünyesinde yeni malzemelere ve güncellenmiş teknolojik detaylara sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte öncesinde yenilenen modelinde bilgi-eğlence sisteminin ekranı ön panelin hemen üstüne monte edilmekteydi. Bununla birlikte bu ekranın yeni model ile birlikte; yeni grafikleri ve akıllı telefon entegrasyonu gibi özellikleri standart olarak sunması bekleniyor.

Motor seçenekleri tarafında herhangi bir revizyon beklenmiyor. Bununla birlikte kullanıcılara 1.0 litrelik benzinli motor ile 123 ve 153 beygirlik versiyonlar, 1.5 litrelik dizel motor ile 118 beygirlik versiyon, 2.0 litrelik dizel motor ile ise 148 ve 187 beygirlik versiyonlar sunulmaya devam edilecek. ST tarafında ise 2.3 litrelik benzinli motor ile birlikte 276 beygirlik versiyon kullanıcılara sunulmaya devam edilecek.

Marka makyajlanan Focus ile birlikte kayış tahrikli marş jeneratörü ve ekstra 24Nm tork sağlayabilen bir pil takımı kullanan 48 voltluk hafif bir hibrit versiyonu da kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Son olarak belirtmek gerekir ki; Ford tarafı, henüz Makyajlı Ford Focus modelini henüz resmi olarak kabul etmiş değil.

“Yeni Porsche Mission R konsepti, elektrikli Cayman’ı işaret ediyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version