Site icon Dijital Tekerlek

Magni Italia 01/01 retro motosikleti tanıtıldı

Magni Italia 01/01 retro motosikleti tanıtıldı 14

İtalyan motosiklet üreticisi Magni, kurucuları Arturo Magni için hem anma hem de saygı duruşu niteliğini taşıyan Italia 01/01 isimli modelini duyurdu. Retro tarzı tasarımını MV Agusta’nın motoruyla birleştiren firma güzel modelin tanıtımını gerçekleştirdi.

26 sene boyunca MV Agusta için çalıştıktan sonra kendi ismini taşıyan Magni şirketini 1977 yılında kurdu. Hayatı boyunca özellikle yarış departmanını yönetti. Italia 01/01 modelinin yuvarlak farları, gidonları saran aerodinamik kaportası ve arkada bulunan kısa kuyruğu gibi ipuçları klasik MV Agusta yarış motosikletinden ilham alındığını gösterir nitelikte.

Tasarımcı Magni Italia 01/01 hakkında ne düşünüyor?

Tasarımcı şasiyi ve kendi tasarımı olan motoru açık tutmak için motorun altına bir panel eklemedi. Ayrıca Magni açıklamaları ile kurucuların tasarımı beğendiklerini belirttiler. Tasarımcının amacı “motosiklete sportif görünümü verirken motorun mekanik yapısının da tüm güzelliğini görünür kıldığını” belirtti.

Magni Italia 01/01 teknik özellikleri

Motor tarafında Italia 01/01 modeli, MV Agusta tarafından tedarik edilen 798 cc 3 silindir ile donatıldı. Henüz başka hiçbir özelliği açıklanmadı, fakat 3 farklı konfigürasyonunda yaklaşık 125 beygir ve 81 Nm tork üretiyor. Fren tarafı ise Brembo markası tarafından sağlandı. Süspansiyonlarını Olam tasarladı ve 18 inçlik jantları ise Jonich’ten geldi.

Magni Italia 01/01 üretim tarihi ve fiyatı

Üretici, Italia 01/01 modeli için net bir zaman vermedi. Tek seferlik mi yok ilerleyen aylarda üretime geçecek mi bilinmiyor. Fakat yüksek ihtimalle sınırlı sayıda satışa sunulacaktır. Magni Italia 01/01 fiyatı hakkında da henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Exit mobile version