Site icon Dijital Tekerlek

LPG’nin Avantajları Nedir?

LPG

LPG

Ülkemizde son zamanlarda LPG’li araç kullanımı giderek artmaya devam ediyor, hatta son 10 yılda LPG kullanımı 2 katına çıkmış durumda. Kullanıcıların LPG tercih etmelerinin en büyük sebebi şüphesiz maliyeti. Peki maliyetinden başka ne gibi avantajları var 🤔?

Şüphesiz maliyetten sonra çevreci yakıt olması göze çarpıyor. ♻️ Benzine kıyasla %15-20 düzeyinde daha az karbondioksit salan LPG, daha çevre dostu bir yakıt olarak tanınıyor. Ayrıca Nitrojenoksit türevlerinde de düşük değerler veriyor. Bu özellik LPG’yi dizel karşısında da öne çıkarıyor. Emisyon göz önüne alındığında LPG, çevre için avantaj sağlıyor. 

Son zamanlardaki akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle LPG’li araç kullanımı daha ekonomik hale geliyor. Benzine ve dizele göre çok daha uygun fiyatlı olan LPG, bütçeyi koruyor. Benzin LPG ile kıyasla aynı sürede %20 daha az tüketilse de, birim fiyatta çok daha pahalı olduğu için ortalama %30 daha ucuza geliyor. 

Teknik değişiklikler sayesinde kolaylıkla eklenen LPG sistemi, dolum sırasında da kullanıcıları yormuyor. Benzin istasyonlarında, aynı benzin alır gibi dakikalar içinde LPG alınarak yola devam edilebiliyor. İstasyonlarda sıvı halde bulunan gaz, araç bagajında yer alan LPG tanklarına hemen doldurulabiliyor.

Bu yazımızda sizler için LPG’nin avantajlarını yazdık. LPG hakkında daha çok bilgi edinmek için takipte kalın 🤓.

Exit mobile version