Site icon Dijital Tekerlek

Lotus, Yeni Nesil Spor Otomobillerini Tanıttı

Lotus, Yeni Nesil Spor Otomobillerini Tanıttı 11

Birkaç yıldır Lotus firmasının yeniden canlandırılması hakkında konuşuyoruz, Evija hypercar‘ın 2019’da açılmasıyla başlayan bir bölüm. Yaklaşık 2.000 beygir gücü üreten çift elektrik motorlarıyla, anında dünyanın en güçlü üretim aracı haline geldi.

Şimdi, Lotus 2021 için daha büyük değişiklikler duyurdu. Sadece Evora, Exige ve Elise’in üretimi bu yıl sona ermeyecek, aynı zamanda yeni bir dizi spor otomobil yolda. Lotus tip 131 prototipi üretime geçtiğinde ilk modelimizi alacağız. Tip 131, 100 milyon sterlinlik bir yatırımdan sonra kısa bir süre önce büyük bir modernizasyon geçiren Hethel, Norfolk’taki yeni bir marka fabrikasında üretilecek.

Markanın iddialı planlarına yardımcı olmak için yaklaşık 250 yeni çalışanın işe alınması gerekecek. Lotus, üç yeni spor otomobilin yanında Evija’nın yeni bir görüntüsünü paylaştı, ancak hepsi neredeyse tamamen araba kaplamalarının altında gizlendi, sadece LED farları görülebilir.

Teaser görüntüsündeki Evija’ya en yakın otomobil, Porsche Cayman’ın beğenisine yönelik daha küçük bir spor otomobil olması beklenen tip 131 olabilir. Diğer iki araba daha geniş ve daha büyük görünüyor, ancak SUV’un söylentilerine dair bir işaret yok. Lotus’un giden spor otomobillerinden Elise, 1995 yılında piyasaya sürülen en eskisidir.

Diğer Lotus spor otomobilleri gibi, Elise’nin bağlı alüminyum ve kompozitlerin kullanımı da hafif ve ışıltılı dinamikleri ile donattı. Daha sonra Exige ve Evora tarafından takip edildi. Kombine olarak, bu üç model yaklaşık 55.000 adet sattı.

Markanın Mühendislik Direktörü Matt Windle,” eski ve yeni ekibimizin üyeleri, geçmişin öğrenmelerini bugünün ve yarının yenilikleriyle harmanlamakla meşgul ” dedi.

Lotus’un bu büyük sürücü arabalarına veda etmek için Evora, Exige ve Elise’in özel sürümlerini yayınlaması mümkündür. Kaçırılacaklar, ancak yeni nesil hafif Lotus spor otomobilleri için harika bir temel oluşturmalılar.

Lotus hakkında diğer haberlere ulaşmak için tıklayın

Exit mobile version