Site icon Dijital Tekerlek

Lotus Emira GT4 yarış otomobilinin detayları belli oldu!

İngiliz otomobil üreticisini Lotus tarafında, Lotus Emira GT4 modeli resmen ortaya çıktı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lotus, GT4 yarışları için yarışabilecek olan Emira GT4 modelinin; markanın motor sporlarına geri dönmesinde oldukça önemli bir model olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte markanın en son motor sporları için geliştirdiği model Evora GT4 modeliydi. Ayrıca bu model ile birlikte marka; British GT, Dubai 24hrs, Barcelona 24hrs, European GT, Sepang 12hrs ve Pirelli World Challenge’da başarılı yarışlar gerçekleştirdi.

Lotus Emira GT4 teknik özellikleri

Model motor tarafında standart otomobil ile aynı olan Toyota tarafından sağlanan; 3.5 litrelik V6 motora sahip. Bununla birlikte model 400 beygir güce sahip. Model dinamik anlamda iyileştirilirken daha iyi bir pist performansını hedefliyor. Ayrıca model aerodinamik paketi sayesinde yere basma kuvvetini de oldukça güzel bir şekilde dengeleyebiliyor.

Aerodinamik paketi ile birlikte modelin arka tarafında oldukça büyük olan kanat bizleri bekliyor. Ayrıca bu paket ile değişen detaylar sayesinde model 145 kilogram hafifleyerek 1260 kilogram ağırlığında. Bununla birlikte modelde; FIA uyumlu takla kafesi, altı noktalı emniyet kemeri ve bir yangın söndürücü de bulunuyor.

Lotus tarafından model ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Tamamen yeni Emira GT4; Emira yol otomobilinin son derece başarılı lansmanını takiben heyecan verici bir sonraki adım. Bu yeni nesil Lotus GT otomobilinin yarış kazanan bir performans sunmasını sağlamak için; RML Group’taki ekiple çok çalıştık.” 

“Neredeyse tüm modern Lotus yol arabalarının yarışa hazır kardeşleri var ve Emira da bir istisna değil. Her müşteri arabası, en son güvenlik düzenlemelerini karşılamak için hafif motor sporları bileşenleri ve ekipmanlarıyla el yapımı, homologe edilmiş bir performans makinesi olacak.”

Son olarak Lotus Emira GT4 modelinin sınırlı sayıda üretilecek. Bununla birlikte küresel talep doğrultusunda modelin üretiminin artabileceği de özellikle belirtiyor. Ayrıca yeni otomobil bu yıl içerisinde; Hethel test pistinde yapılacak bir etkinlik ile birlikte piyasaya sürülecek.

“Yeni Renault 5, 2024 lansmanından önce fuarda yerini aldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version