Site icon Dijital Tekerlek

Lotus dört yeni elektrikli otomobil için 2022 yılını işaret ediyor

Lotus, Çin’in Wuhan şehrinde Type 132 SUV ile başlayarak 2022 yılında yepyeni bir otomobil serisi geliştireceği bölgenin inşaatına başladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toplamda 900 milyon Sterlin değerinde yatırım yapılan bölge yalnızca elektrikli modellerin üretiminde kullanılacak. Bununla birlikte bölge Lotus Teknoloji Merkezine de ev sahipliği yapacak.

İngiliz otomobil üreticisi Çin menşeili iki elektrikli modelin önümüzdeki beş yıl içerisinde duyurulacağını doğruladı. Bununla birlikte Type 132 SUV modelinin ardından; 2023 yılında Type 133 dört kapılı coupe, 2024 yılında ise Type 134 isimli D segmenti bir SUV modeli tanıtmayı planlıyor. Ayrıca uzun süredir Alpine ile birlikte geliştirilen; Type 135 spor otomobili de 2026 yılında Hethel’de inşa edilmesi planlar arasında.

Bahsettiğimiz bu modeller aynı platform üzerine inşa edilecekler. Bununla birlikte modellerin ultra hızlı şarj destekleri ve 0-100 km/s hızlanma süreleri ile birlikte; yer alacakları segmentlerde oldukça iddialı olmaları bekleniyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki modellerde 92 ila 120 kWh arasında güçlü pil paketleri yer alacak.

Lotus ve Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio arasında yeni bir ortaklık gün yüzüne çıktı. Nio CEO’su Li Bin, Lotus tarafına detayları belli olmayan bir yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımın iki taraf içinde potansiyel olarak; “karşılıklı olarak yararlı endüstriyel işbirliği fırsatlarını keşfetme” amacıyla gerçekleştiği belirtiliyor.

Lotus Wuhan fabrikası ne kadar büyük olacak?

2024 yılında tamamlanması beklenen Wuhan fabrikası, Lotus Teknoloji Merkezi ile birlikte bu sene içerisinde açılacak. Bununla birlikte bir milyon metrekareden fazla bir alana sahip olacak olan fabrika totalde; 150.000 otomobil kapasitesine sahip olacak. Bahsettiğimiz bu değer Lotus tarafının halihazırda sahip olduğu kapasitenin yaklaşık 15 katı.

Son olarak Lotus tarafından yatırımlar ve gelecek ile ilgili şu açıklamalar geldi;

“Yeni teknolojinin amacı, sürücülerin bir F1 sürücüsü kadar iyi performans göstermelerine yardımcı olurken”, “sürücü güvenliğini artırırken ve gelişmiş yazılım ve donanım aracılığıyla yol performansını iyileştirir. Sonuç, her ortamda daha ödüllendirici ve güven verici bir deneyimdir.”

“Küresel otomotiv endüstrisi bugün büyük değişiklikler geçiriyor” diyor. “Dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarı olan Çin, küresel otomotiv endüstrisinin dönüşümünde önemli bir rol oynuyor. Her zaman ‘Sürücüler İçin’ olma marka misyonuyla Lotus, akıllı ve elektrikli bir gelecek için standartları yeniden tanımlayarak odak noktası olacak.”

“2022 Opel Astra Türkiye’ye geliyor!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version