Site icon Dijital Tekerlek

Lotus 2026 yılında elektrikli bir model duyuracak

Lotus 2026 yılında elektrikli bir model duyuracak 3

Lotus gelecekteki elektrikli spor modellerin temelini oluşturacak olan yeni platformu ile yeni elektrikli modelini 2026 yılında tanıtacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Çinli otomobil üreticisi Geely tarafından satın alınan İngiliz otomobil üreticisi; Emira spor otomobilinin ardından gelecek; Lotus modellerinin elektrikli olması ve geliştirilmiş platformların üzerine inşa edileceğini doğruladı. Yani Emira modeli markanın son içten yanmalı motorlu modeli olacak.

Yapılan duyurular ile birlikte gözler markanın değişim içerisinde olan ürün yelpazesine çevriliyor. Bununla birlikte marka tarafından gelecek ilk yeni modelin Type 132 kodlu büyük bir SUV olması beklentiler arasında yer alıyor. Modelin üretimi Çin’de gerçekleşirken; dört kapılı GT ve Type 134 kodlu orta boylu bir SUV modeli ürün yelpazesine gelecekte dahil olacak.

Premium Architecture isimli platform üzerinde çalışmaya devam eden marka; E-Sports isimli yeni bir platform üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Bu platform ile tamamen elektrikli bir spor otomobilin planları da onaylanmakta. Bununla birlikte elektrikli spor model, 2026 yılında tanıtılıp, Elise modelinin halefi olacak.

Elektrikli Lotus spor otomobili teaser görüntüsü

Paylaşılan teaser görüntüsüne baktığımızda; ikonik tavan çizgisi ve pencere çizgisine ek olarak sivri burnu direkt olarak dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte modelin Esprit benzeri bir siluete de sahip olduğunu söylemek mümkün. Ön ve arka tekerleklerin üzernde bulunan çıkıntılar ile model; İngiliz otomobil üreticisinin güncel tasarım dilini yansıtabiliyor. Ayrıca paylaşılan teaser görüntüsüne ek olarak marka; akü tarafında Britishvolt ile birlikte çalıştıklarını da doğruladı.

Britishvolt işbirliği gelecekte üretilecek elektrikli Lotus spor otomobillerinin geliştirilmesi noktasında devreye girecek. Bununla birlikte bu işbirliği ile geliştirilecek pil teknolojisi, Lotus tahrik ve motor sistemleriyle müttefik olacak ve muhtemelen LEVA adı verilen elektrikli bir arka alt şasi kullanılarak E-Sports platformuna dayalı Lotus arabalarına monte edilecek. Ayrıca bu alt şasi, akünün ya otomobilin tabanının altına yerleştirilmesi ile tipik bir ortadan motorlu benzinli spor otomobile benzer bir ağırlık dağılımını ve ağırlık merkezini yakalanmasını sağlayabilir.

Son olarak Lotus Genel Müdürü Matt Wendle konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Lotus, bir Lotus EV spor otomobilinin sunabileceği heyecan verici performansı sergilemek için yeni pil hücresi teknolojisi geliştirmek için Britishvolt ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyor. Bunlar, Lotus’tan yepyeni bir elektrikli spor otomobile giden yolda ilk heyecan verici adımlar.”

“Elektrikli Nissan Micra için 2025 yılı işaret ediliyor”

Exit mobile version