Site icon Dijital Tekerlek

Lexus İlk Elektrikli Aracını Tanıtacak

Lexus İlk Elektrikli Aracını Tanıtacak 2

Elektrikli araçlar ile ilgili günümüzdeki gelişmeler bu konuya ne kadar değer verildiğinin en açık göstergesidir. Araç üreten firmalar bu durum karşısında araştırma ve geliştirme çalışmalarına tam gaz devam etmektedir. Birçok firma elektrikli araçlara geçiş yapmışken bazı firmalar ise ilk adımlarını atmaya başladı. Bu firmalardan bir tanesi de Lexus. Lexus’un yeni ve ilk çıkarmış olduğu elektrikli aracın tanıtımı kasım ayının sonlarına doğru yapılması planlanıyor. Yeni lexus’un logosu da hazır.

Bildiğiniz üzere Toyota’nın alt firmalarından olan Lexus henüz ismini koymadığı yeni elektrikli aracıyla hibrit dünyasında kendi teknolojisiyle yerini almış oldu. Geçmiş çalışmalarına bakarak bu iki firma bu dünyaya daha önce girmiş olmasına rağmen elektrikli modellerin üretiminin başlamasına oldukça geç kalmıştır.

Çin’de gerçekleştirilecek olan Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarında tanıtımı yapılacak olan bu araç, Çin gibi elektrikli araç üretiminin fazla olduğu bir ülkede tanıtılması bizce de çok isabetli bir karar olmuştur.

Lexus’un açıklamalarından bir diğeri ise bu elektrikli aracın üretimi esnasında Çin ve Avrupa’nın kullanım ihtiyaçlarının göz önünde tutulduğunu belirtti. Ayrıca Lexus bu atılımın, bünyesinde barındırmış olduğu ürünlerin çeşitliliğini artırmak amacıyla yaptığını da ifade etti. Üretilen aracın elektrik temelli olduğu açıklanmış olsa da ne tür bir aracın karşımıza çıkacağı hakkında bir fikir bulunmamaktadır.

Exit mobile version