Site icon Dijital Tekerlek

Lexus’ta yeni dönem “Yeni Nesil NX SUV” ile başlıyor

Lexus’un D-SUV modeli Yeni Nesil NX, 1.650.000 TL’den başlayan fiyatlarla İstanbul Dolmabahçe ve Ankara Mahall Showroomları’ndaki yerini aldı. Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Premium otomobil üreticisi Lexus, marka adına yeni bir dönemin kapılarını açan 2. nesil NX modelini Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Bununla birlikte modelin Tasarımı, dinamik sürüşü, teknolojisi ve yenilikçi yaklaşımıyla Lexus’un (2.5L hibrit) ve plug-in hibrit 450h+ (2.5L plug-in hibrit) modelleriyle satışa sunuldu.

NFT eser ve Metaverse deneyimi

Antalya’da gerçekleştirilen basın buluşmasıyla tanıtılan yeni NX, sektörde ilk kez katılımcıların kendi avatarlarıyla yer aldığı metaverse dünyasında tanıtıldı. NX’e ait özellikleri birleştirerek aracı oluşturan katılımcılar, farklı bir oyunlaştırma deneyimi yaşadı. Lexus bu organizasyonla birlikte dijital dünya ve fiziksel dünyayı buluşturarak “fijital” bir deneyim ortaya koydu. Bununla birlikte son teknolojilerle donatılan yeni ürününü futuristik bir ortamda tanıtan Lexus; lansmana özel hazırlanan NFT eser ile NX’i lanse ederek bir ilke daha imza attı.

Kişiselleştirilebilen Lüks

Her pazarın ihtiyacına özgü yeni modeller geliştirmeye başlayan Lexus’un yeni döneminin ilk meyvesi ise, Türkiye’de de satışa sunulan NX oldu. Bununla birlikte Lexus, “Lexus Electrified” stratejisiyle elektrikli araç ürün yelpazesini her geçen gün daha da genişletecek. Bu plan çerçevesinde Lexus 2030 yılında Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’de tamamen elektrikli bir marka olacak. Global olarak ise Lexus 2035’ten itibaren tamamen elektrikli markası oluyor. Ayrıca 2035’te Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika’da yıllık 1 milyon elektrikli araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yeni nesil Lexus NX tasarımı

Yeni NX, ilk nesil NX’e göre 20 mm daha uzun, 20 mm daha geniş ve 5 mm daha yüksek. Ayrıca aks aralığı da 30 mm; ön iz açıklığı 35 mm ve arka iz açıklığı da 55 mm arttırılıyor. Artan ölçülerle birlikte NX’te pratiklik de öne çıkıyor. Yeni nesilde daha fazla bagaj alanı sunan NX, arka koltuklar normal konumdayken 545 litre, arka koltuklar katlandığında ise 1436 litre hacme sahip oluyor.

İkinci nesil NX’in tasarım unsurları arasında Lexus’un kendine has ön panjurunun aracın tasarımında daha tamamlayıcı bir rol üstlenmesi oldu. Daha dikkat çekici ve daha dik konumlandırılan ön panjur, aracın arkaya doğru genişleyen gövdesinin genel hatlarını vurguluyor. Yeni desene sahip ön panjurun farklı teması, yeni jant tasarımlarında da görülüyor. Arka bölümde yeni L şekilli tamamen LED stop grubu ve aracın arka genişliği boyunca uzanan şerit ışıklandırmalar dikkat çekiyor. Aynı zamanda NX’in arkasında artık logonun yerine ‘LEXUS’ ismi yazılı olarak yer alıyor.

İç yaşam alanı

Yeni NX’in kabini sürücüyle birlikte tüm yolculara yüksek konfor sunacak şekilde tasarlandı. Bununla birlikte daha keskin grafiklere ve daha fazla fonksiyona sahip yeni multimedya platformu, 9.8 inç dokunmatik ekran veya NX’in sınıfındaki en büyük ekranlardan biri olan 14 inç yüksek çözünürlüklü ekranla tercih edilebiliyor. Wi-Fi uyumlu Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı sistemi ise, akıllı telefonların kolayca araca entegre edilmesini sağlıyor. Ayrıca daha yüksek ses kalitesi deneyimi için özel olarak geliştirilen 17 hoparlörlü Mark Levinson Premium Surround Sistemi de üst versiyonlarda sunuluyor.

Yeni nesil Lexus NX teknik özellikleri

Yeni NX, Türkiye’de tam hibrit 350h ve plug-in hibrit NX 450h+ olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bununla birlikte tam hibrit NX 350h, dördüncü nesil Lexus hibrit teknolojisi ile hibrit performansını ve verimliliğini daha ileri seviyelere taşıyor. 2.5 litre hibrit motora sahip olan araç, 244 HP ile ilk nesil NX 300h’ye göre yüzde 24 daha fazla güç üretiyor ve yüzde 10 civarında daha az CO2 salımı gerçekleştiriyor. Ayrıca araç 0-100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlıyor

Lexus’un ilk plug-in hibrit modeli NX 450h+’ın hibrit sistemi de, dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, 134 kW ön elektrik motoru ve 40 kW arka elektrik motoruyla kombine ediyor.Ayrıca elektrik motorları, dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen 18.1 kWh’lık sınıfının en yüksek kapasiteli bataryasından güç alıyor. NX 450h+ toplam güç olarak 309 HP üretiyor ve bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlıyor.

Yeni nesil Lexus NX donanım paketleri

NX 350h ürün gamında tüm modeller 4×4 sürüş özelliğine sahip. Business, Business Plus, Executive F Sport ve Exclusive donanım seçenekleriyle sunuluyor. Bununla birlikte NX’in dışardan da kabloyla şarj edilebilen modeli plug-in NX 450h+ da 4×4 sürüş özellikleriyle, Executive, F Sport ve Exclusive donanım seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

Yeni nesil Lexus NX fiyatları

Son olarak NX 350h’ın giriş seviyesi versiyonu 1.650.000 TL fiyatına sahipken plug-in NX 450h+ ise 2.375.000 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bununla birlikte tüm versiyonlarla zengin donanımlar sunan yeni NX, versiyona göre ısıtmalı ön-arka koltuklar, ısıtmalı direksiyon, kablosuz şarj özelliği, panoramik cam tavan, ambiyans aydınlatma, elektrikli bagaj kapağı, 14 inç dokunmatik ekran, Mark Levinson ses sistemi, dijital iç dikiz aynası ve sunroof gibi donanımlarıyla öne çıkıyor.

“Tesla, 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin detaylı raporu yayınlandı”

Exit mobile version