Site icon Dijital Tekerlek

Lexus ROV konsept arabası ile hidrojen yakıtın potansiyeli araştırılıyor

Lexus Rov off-road buggy konseptiyle, markanın ve bazı yeni hidrojen yakıt teknolojisinin olası bir tanıtımı yapılıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus müşterilerine yeni bir tür off-road macerası sunmak adına tasarlanan ROV konsept otomobili; açıkta kalan yapısı ile iki kişilik bir otomobil. Bununla birlikte marka, bu konsept ile hidrojen yakıtın potansiyeline de göz atıyor.

Lexus ROV teknik özellikleri

Model genel anlamda küçük bir off-road otomobili. Bununla birlikte model 3.1 metre uzunluğa, 1.7 metre genişliğe sahip. Modelin tasarımına genel itibariyle baktığımızda Lexus tarafının geleneksel otomobilleriyle ortak noktası bir hayli az.

Modelin kabini karbon fiber döşeme, basit bir devir sayacı ve birkaç geleneksel düğmeden oluşuyor. Motor tarafında ise bizleri hidrojenle çalışan bir yanmalı motor bekliyor. Firma modelin “neredeyse sıfır emisyonlu bir araç haline geldiğini belirtiyor. Güncel tasasrım ögelerinin yan yana geleneksel ve L şeklindeki sürüş ışıklarında gelen ipıuçlarını göstermekte.

İç taraf yaşam alanında bulunan kurulumda gösterge paneli, büyük bir analog takometre ve dijital bir ekran kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte markanın sportif direksiyon simidi sentetik bir deriyle kaplanıyor. Koltuklar tarafında da sentetik deri döşemeler kullanıcılara sunuluyor.

Son olarak markanın konsept modeli üretiminin girip girmeyeceği ile ilgili herhangi bir plan henüz mevcut değil.

Bentley Continental GT Mulliner Blackline piyasaya sürüldü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version