Site icon Dijital Tekerlek

Lexus NX PHEV OFFROAD ve Rov Bugy Tokyo’da sergilendi

Lexus NX PHEV OFFROAD ve Rov Bugy Konseptleri, 2022 Tokyo Auto Salon’da gerçekleştirilen fuarda yerini aldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Premium otomobil üreticisi Lexus, Tokyo’da NX PHEV OFFROAD konseptinin örtüsünü ilk kez kaldırırken; ROV buggy konseptini de ilk defa ziyaretçilerle buluşturdu. Bununla birlikte Japon otomobil üreticisini karbon nötr topluma ulaşma çalışmaları ile dikkatleri toplamayı başardı.

Sergilenen iki konsept ile marka, farklılaşan müşteri tercihleri ve genişleyen yaşam tarzlarıyla beklentileri aşan yeni değerler sunabiliyor. Ayrıca Lexus, ortaya koyduğu araçlarla rafine yaşam tarzını ve sürüş keyfini, doğayla uyum içinde yaşatmayı hedefliyor.

Marka ilk kez gösterdiği Lexus NX PHEV OFFROAD konseptini, Lexus’un ilk plug-in hibrit modeli NX 450h+ üzerinden sergiledi. Bununla birlikte rafine sürüş performansının yanı sıra düşük CO2 emisyonlarına sahip NX PHEV OFFROAD, maceracı tarzını daha fazla öne çıkarıyor. Konsept araç yükseltilen platformu, büyük arazi lastikleri ve bronz-mat siyah gövde rengiyle birlikte her türlü şartla baş edebilecek şekilde tasarlanıyor.

ROV konseptine baktığımızda ise; kompakt gövdesi ve farklı sürüş deneyimiyle geleneksel araçlardan ayrılmayı başaran bir çizgi bizleri bekliyor. Ayrıca Lexus’un ilk hidrojen motorlu aracı, motorun keyif veren sesleriyle birlikte aynı zamanda çevreci olmasıyla öne çıkıyor.

Son olarak Lexus ROV konsepti, markanın sürüş eğlencesinin her yere taşınabileceğini göstererek bunu ekstrem arazi yeteneğiyle birleştiriyor. Açık süspansiyonları, koruma kafesi ve çamurlu yollar için off-road lastiklerle tamamlanan ROV konsepti, 1.0 litre hidrojenli motordan güç alıyor.

“Kia 2022 yılına hedefleriyle hazır”

Exit mobile version