Site icon Dijital Tekerlek

Lexus LFA modeli geleceğe uzanıyor

Lexus LFA modelinin halefi olduğu düşünülen elektrikli spor otomobilin, 2030 yılına kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota ve Lexus tarafında tanıtılan 15 yeni konsept modelin içerisinde bulunan yeni model; sahip olduğu tasarım itibariyle Lexus tarafının gelecekte piyasaya sürebileceği elektrikli spor otomobilinin önizlemesi olarak görülüyor. Bununla birlikte de akıllara efsanevi sese sahip olan Lexus LFA modeli geliyor.

Lexus 2030 yılına kadar tüm segmentlerde bir elektrikli modeli piyasaya sürecek. Bununla birlikte marka Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yalnızca elektrikli otomobil satıp; 2035 yılına kadar ise ICE otomobil satışlarını tamamen sonlandıracak.

Lexus LFA kadar özel mi?

Konsept olarak geliştirilen model marka tarafından; “LFA’nın geliştirilmesi yoluyla geliştirilen performansın sürüş zevkini veya “gizli sosu” miras alan bir akülü elektrikli spor otomobili” olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte Yamaha işbirliği ile geliştirilen efsanevi LFA sesini elektrikli modelde duymamız mümkün olmayacak. Fakat belki de model elektriğin torku ile kullanıcıların akıllarını başlarından alacak. Lexus yeni elektrikli güç aktarma organları ile yalnızca iki saniye civarında bir 0-100 km/s hızlanma süresi ile 700 kilometre civarında bir sürüş menzilini kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Son olarak konseptin genel tasarımında, uzun motor kaputu ile aerodinamik tasarımı göze çarpıyor. Açıkçası bu uzunluktaki bir kaputu elektrikli bir modelde görmek oldukça şaşırtıcı. Ancak uzun kaputu ile birlikte genel tasarımı oluşturan düşük profilli lastikleri ve geniş hava girişleri ile modelin oldukça agresif bir görünüme sahip olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

“Mobilitenin yeni moda ikonu: Citroen Ami!”

Exit mobile version