Site icon Dijital Tekerlek

Lexus LF-Z Electrified konsepti sonunda ortaya çıktı

Lexus LF-Z Electrified konsepti sonunda ortaya çıktı 51

Lexus LF-Z Electrified tamamen elektrikli olacak şekilde gelecek on yıl içersinde geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota tarafının elektrikli modellere verdiği önemi elbette bir çok kişi markanın lüks araçlar ürettiği markası olan Lexus tarafında da görmek istemekte. Bununla birlikte bu isteğe marka tarafından cevap gecikmemekte.

Lexus LF-Z Electrified modelinindört yıl sonra satışa sunulması beklenmekte. Bununla birlikte modelin konseptinde fastback benzeri bir tavan çizgisi ve arka camı ikiye bölen merkezi bir kanatçık yer almakta. Ayrıca modelde bulunan karakteristik tasarım çizgileri ve bulunan LED ışıklar oldukça güzel görünmekte.

Model konsept olarak geleneksel aynalar yerine yan kameralara sahip. Ayrıca bazı üst düzey EV modellerinde görülen kaybolan kapı kolu teknolojisi modelin konseptinde yer almakta. Bu sayede kapılar kolun içerisinde yer alan sensör ile açılıp kapanma şansına sahip. Ayrıca bu teknoloji kapının önünde bir duvar yada araç tespit etmesi halinde kapıları tam olarak açmamakta.

Lexus LF-Z Electrified teknik özellikleri

Konsept olarak model WLTP testlerine göre 600 kilometre menzil sunabilmekte. Bununla birlikte model 159 kW şarjı destekleyen 90 kWh lityum iyon pil paketine sahip. Ayrıca model 2100 kilogram ağırlığında

LF-Z Electrified modeli 536 beygir gücü ve 700 Nm tork değeri sayesinde oldukça güzel bir performansa da sahip. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca üç saniye. Ayrıca belirtmek gerekir ki modelde bulunan kurulum Direct4 ismine sahip.

Model ile alakalı henüz çok kısıtlı bilgilere sahibiz fakat; ilerleyen süreç içersinde marka modeli illaki detaylandıracaktır.

Son olarak Lexus elektrikli araçlara yoğunlaşmak adına 2024 yılında Japonya’da yer alan; Toyota Teknik Merkezi Shimoyama içersinde (TTCS) iş ve teknik merkrz açmayı planlamakta.

“2021 Toyota Yaris Cross Adventure resmen duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version