Site icon Dijital Tekerlek

Lexus F Spor otomobili, Lexus IS 500 yakında geliyor

Lexus F Spor otomobili, Lexus IS 500 yakında geliyor 10

Uzun süredir dedikodulara konu olan Lexus IS 500 modeli ile ilgili yeni gelişmeler mevcut. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus markasının F spor araba üretmeyi planladığı geçtiğimiz hafta sızan bilgiler arasındaydı. Bununla birlikte markanın gizemli olarak paylaştığı bir teaser fotoğrafında; RC F ve GS F modelinin motoru olan 2UR-GSE 5.0 litrelik V8 motor ile aynı motor kapağındaki F sport rozeti yer almakta. Fakat belirtmek gerekir ki rozetin sadece V8 motoru simgelediği düşünülmemekte.

Şuan Lexus modellerine baktığımız vakit Lexus LC 500 modeli otomobil üreticisinin ürün yelpazesinde F Sport muamelesi göremeyen tek V8 motorlu model. Fakat LS modeli için bir V8 seçeneği düşünülme ihtimali de mevcut.

Geçtiğimiz sene Lexus IS 500 ismi için resmi marka başvurusunu yapmıştı. Bu nedenle doğal olarak yukarda bahsettiğimiz yeni bir V8 motora sahip IS modelinin geleceği beklenmekteydi. Ayrıca bu modelin BMW M340İ, Audi S4 ve Mercedes-Benz AMG C43 gibi rakiplere sahip olması da bir diğer beklentiydi.

Lexus IS, 241 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik turbolu motor ile veya 260 beygir gücündeki 3.5 litrelik V6 ile satılmakta. Bunları göz önüne alarak baktığımız vakit yeni IS 500 modelinin LS 500’den 3.5 litrelik çift turbolu V6 veya RC F’ye güç veren 5.0 litrelik V8 ile sunulma ihtimali mevcut.

Çok az bilgi ile yapılan bu tahminlerin gerçekliğini, Lexus tarafından yapılacak olan açıklamalar veya verilecek yeni teaser görüntüleri gösterecektir.

“Skoda Enyaq iV SportLine karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version