Site icon Dijital Tekerlek

Lewis Hamilton’dan Çok Önemli Açıklamalar!

Lewis Hamilton'dan Çok Önemli Açıklamalar! 2

Altıncı dünya şampiyonluğunu Meksika GP’sinde kutlayan Mercedes AMG Petronas sürücüsü Lewis Hamilton, Brezilya GP’si öncesinde bazı söylemlerde bulundu. 

İngiltere’nin gururu Hamilton, “Eskiden zor zamanlar geçiriyorken Formula 1 benim için bir umut oldu. Artık bir mesleğe ve çıtası hep yükselen bir hedefe sahibim. Formula 1 pilotu olmak insanın tüm gayretini alan bir meslek, ben de bu durumdan çok memnunum. Hayatımı, tüm dünya kameralar aracılığı ile izliyor, en sonunda ben de bir insan olduğum için az çok hatalar yapabiliyorum. Yaptığım bu hatalar beni günden güne güçlendiriyor.”

“Rekabet, bu hayattaki en çok sevdiğim kavram. Rekabet yaşanması için savaşmam da gerekiyor ve ben de bir savaşçıyım, savaşıyorum ve kaybetmek de istemiyorum. Yarış içinde arkadan başlayıp ilk çizgide bitirdi isem bir şey başardığımı anlayabiliyorum ama ilk sıradan başlayıp arkalarda bitirirsem bu sonuçtan haklı olarak memnun olmuyorum.”

“Mesleğimi çok seviyorum. Su gibi akıp giden bir hayatım var ve durmaya da bir niyeti olduğu sayılmaz. Formula 1 sezonu demek uzun bir maraton ve uzun bir konsantrasyon süreci olduğu anlamına geliyor. Bu sezon hatalarım oldu bunu da 21 yarışlık sezonda sadece 4 kez ilk çizgiden başladığım zaman anlayabiliyoruz. Sonuca bakarsak, arkalarda başladığım çoğu yarışı çok iyi durumda ve sırada bitirdim. Bundan memnunum çünkü güçlü tarafım bu. Ancak daha fazla gelişmek zorunda olduğumu da asla unutmuyorum.”

“2021 sezonunu merakla bekliyorum çünkü neredeyse her şey değişecek. Aerodinami, güç, dayanıklılık… Hiçbir şey yerli yerinde durmayacak.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında Ferrari pilotu Charles Leclerc ve Aston Martin Redbull Racing Honda pilotu Max Verstappen hakkında soru sorulduğunda Lewis Hamilton, “İleride onların birbirleriyle kıyasıya rekabet edeceğine ve kesinlikle en az bir kere şampiyon olacaklarına eminim. Herkes farklı yollardan gidiyor, onlar da farklı yollardan gidecek. Umarım verdikleri kararlar onları hep başarıya ulaştırır.” dedi. 

Görsel Kaynak

Exit mobile version