Site icon Dijital Tekerlek

Efsane F1 pilotu Hamilton, uzun bir nazlanma süreci sonrasında Mercedes Amg ile kontratını yeniledi!

Efsane F1 pilotu Hamilton, uzun bir nazlanma süreci sonrasında Mercedes Amg ile kontratını yeniledi! 2

Lewis Hamilton, Mercedes ile yeni bir Formula 1 sözleşmesi imzaladı böylece Mercedes amg F1 takımı yedi kez dünya şampiyonu İngiliz pilotu 2021 sezonu için bir yıllık anlaşma beraberliğe devam etti.

Hamilton geçen sezon rekor kıran yedinci şampiyonluğuna ulaşırken, İngiliz, şampiyonluk teklifine odaklanmak için yeni bir sözleşmeyle ilgili görüşmeleri yılın sonuna kadar ertelemeyi seçti.

Başarılı pilotun anlaşması beklenen bir hamleydi ancak fiyatta tam olarak anlaşamadıkları konuşuluyordu.

Ancak Pazartesi günü yaptığı duyuruda Mercedes, Hamilton’un 2021 sezonunu kapsayan ekiple yeni bir sözleşme imzaladığını doğruladı. “Devam edeceğimiz konusunda Lewis ile her zaman aynı hizada olduk, ancak 2020’de geçirdiğimiz alışılmadık yıl süreci bitirmenin biraz zaman aldığı anlamına geliyordu, ” şeklinde açıklama yaptı başarılı takım patronu Toto Wolff ve ekledi; “Birlikte, spor ilişkimizi başka bir sezon için genişletmeye ve sporumuzda daha fazla çeşitliliğe yönelik ortak taahhüdümüzde bir sonraki adımı atmak için daha uzun vadeli bir proje başlatmaya karar verdik.

Hamilton, “Mercedes takım arkadaşlarımla dokuzuncu sezonuma girmekten heyecan duyuyorum” dedi. “Ekibimiz birlikte inanılmaz şeyler başardı ve hem pistte hem de pist dışında sürekli gelişmeye çalışırken, başarımızı daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Hamilton, geçtiğimiz yıl boyunca yeni Mercedes sözleşmesinin daha geniş bir kapsamda olmasını, çeşitliliği iyileştirmek ve çevresel kimlik bilgilerine yardımcı olmak gibi alanlara odaklanmasını istediğini belirtti.

Bu yıl spora çeşitlilik ve dahil olmaya adanmış bir vakıf kurarak bu çabayı daha da ileri götürdüğümüzü söylemekten gurur duyuyorum. Birlikte inşa edebileceğimiz her şeyden ilham alıyorum ve Mart ayında tekrar yola çıkmak için sabırsızlanıyorum. ”

Anlaşma, Hamilton’un 2012 sonunda McLaren’den ayrıldığından beri altı dünya şampiyonluğu kazandıran Mercedes ile uzun süredir devam eden ortaklığını sürdüreceğini garanti ediyor. Hamilton, o dönemde Mercedes’e arka arkaya yedi şampiyonluk serisine yardım etti – F1 rekoru yani- ve geçen yıl F1’de en çok pilot galibiyet rekorunu kırarak Michael Schumacher’ı geride bıraktı.

Ayrıca sevilen pilotun Mercedes ile aile gibi olduklarını ve araçlarını iyileştirmek için kendisinin de mühendislerle sürekli iletişim halinde olduğu biliniyor. 2021 F1 sezonu için kendisine bol şans diliyoruz…

Exit mobile version