Site icon Dijital Tekerlek

Lewis Hamilton 100 pol pozisyonu sahip ilk F1 pilotu oldu

Lewis Hamilton 100 pol pozisyonu sahip ilk F1 pilotu oldu 4

Lewis Hamilton, İspanya’da 100.pol pozisyonuna ulaşan ilk F1 pilotu olma başarısını gösterdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yedi kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton Cumartesi günü İspanya Grand Prix’sinin; sıralama turlarında en hızlı süreyi elde ederek pol pozisyonuna sahip oldu. Bununla birlikte pilot; Formula 1 tarihinde 100 pol pozisyonuna sahip olan ilk F1 pilotu olma başarısına ulaştı.

36 yaşında emekli olan ve yedi şampiyonluğa sahip Michael Schumacher sahip olduğu 68 pol pozisyonu ile birlikte tüm zamanları içeren listede kendisine ikinci sırada yer buldu.

Barcelona’daki Circuit pistinde aldığı pol pozisyonunun ardından Hamilton; “Kendimi çok alçakgönüllü, çok minnettar hissediyorum. İlkim gibi çok mutluyum,” cümlesini kullandı.

Red Bull tarafından Max Verstappen, 0.036 saniye daha yavaş kalarak; yarışa ikinci sırada başlamaya hak kazandı. Bununla birlikte Verstappen isminin hemen ardından Mercedes tarafından Valtteri Bottas yarışa üçüncü olarak başlayacak.

Hamilton tarafından alınan pol pozisyonu ile birlikte Mercedes İspanya üzerindeki hakimiyetini devam ettirdi. 2013 yılında Nico Rosberg’in başlattığı seri ile birlikte Mercedes İspanya’da her yarışa ilk sırada başlamayı başardı.

Ayrıca Hamilton konu ile ilgili olarak; “Sahip olduğum destek, bu adamlarla çalışmak benim için bir hayaldi ve çıktığımız yolculuk muazzam oldu.” cümlesini kullanmakta.

Son olarak İspanya, Max Verstappen içinde oldukça özel bir yere sahip. Çünkü Verstappen 18 yaşındayken İspanya GP’sini kazanmayı başarıp en genç yarış galibi ünvanını ele geçirmekteydi.

“Renault tarafı “Avrupa’nın en yeşil otomobil markası” olma sözünü verdi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version