Site icon Dijital Tekerlek

Lannone, FIM’in Kararına Şaşırdı

Lannone, FIM’in Kararına Şaşırdı 1

Aprilia MotoGP klasmanının sürücülerinden biri olan Andrea Lannone, yapılan araştırma sonucu dopingli olduğu rastlanmıştı. Dopingli olduğu anlaşılır anlaşılmaz geçici olarak lisansının askıya alındığı bildirilen Aprilia’nın yaptığı savunmada kendinden oldukça emin olduğu bu yüzden bu kararın yanlış olduğunun altını çizdi.

FIM Tarafından Açıklama Şaşırttı

FIM tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan kamuoyu açıklamasıyla bilrikte Lannone’nin Malezya Grand Prix’sinde rutin idrar testinin pozitif sonuçlandığını duyurmuştu. Sürücünün idrarında androjenik anabolik steroid adı verilen bir doping maddesi bulundu. Yasaklı madde, yarışma öncesi verilen idrar testinin incelenmesi sonucu Dresden’de ki bir laboratuvarda gerçekleştirildiği keşfedildi.

Yapılan araştırmalar sonucu İtalya sürücünün lisansı geçici olarak askıya alınsa da şuan da nihai kararı verecek olan Uluslararası Disiplin Mahkemesinin kararı bekleniyor.

Sosyal Medya Üzerinden Açıklama Yaptı

Sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile birlikte, yapılan test sonuçlarında bir yanlış olduğunu ve bu karar itiraz edip B numunesinin testini isteyeceğini açıklayan Lannone, gerçeklerin bu testten sonra ortaya çıkacağı açıklandı.

Test gerçekten de Lannone’nin dediği gibi olumsuz sonuçlanırsa, verilen lisans askıya alınma cezasının iptal edileceği ve Lannone’nin mahkeme kararının sonuçlanmasını beklemeden pistlere geri döneceği belirtildi.

Yapılacak yeni testten sonra hatalarını fark edeceklerini belirten Lannone; yaptığı sosyal medya açıklamasında, hem bağlı olduğu markadan hem de onu destekleyen kişilerden destek istedi. Yaptığı konuşmanın devamında “ Bu zamana kadar girdiğim her testte sonuç negatifti bu konuda kendimden eminim, yapılacak yeni test sonrası yapılan hatadan dönüleceğini biliyorum” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version