Site icon Dijital Tekerlek

Land Rover Defender satışları her geçen gün artıyor

Land Rover Defender satışları her geçen gün artıyor 4

Land Rover Defender modelinin satış rakamları her geçen gün artıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Land Rover tarafı yaşadığı yonga kıtlığı ve pandemi nedeniyle tedarik problemleri ile karşılaşsa dahi; marka bu sene Defender modeli ile birlikte oldukça büyür bir başarı yakaladı. Defender modelinin artan satış rakamları ile birlikte; Jaguar Land Rover tarafının bu sene içerisinde kullanıcılara sunduğu başarılı modeller arasında yer alıyor. Bununla birlikte Defender modeli şirketin dünya çapında Evoque modeli ardından en çok satan modeli. Ayrıca satış rakamlarına detaylı baktığımız vakit; marka 17.194 adet Defender, 17.622 adet ise Evoque modelini satmayı başardı.

Marka modele gelen talebi karşılamakta açıkçası bir nebze zorlandı. Çünkü talep seviyesi beklenenin üzerindeydi. Belki de model yaşadığı çip sıkıntısını aşması halinde Evoque modelinin satış rakamlarını geçebilir. Ayrıca belirtmek gerekir ki Defender modeli markanın en ikonik modelleri arasında görülüyor.

Land Rover Defender modelinin geleceği

Model kullanıcılara iki kapılı 90 veya dört kapılı 110 olarak sunulabiliyor. 90 ve 110 sayıları modelin dingil mesafesini belirtiyor. Bununla birlikte dingil mesafesi 130 olan modelin yakında sunulması planlanıyor. Bu geniş versiyon Amerika pazarı için oldukça iyi bir fikir olarak görülüyor. Fakat markanın halihazırda 110.000 araç siparişi var. Bu siparişlerin 29.059 tanesi Defender modeli.

Son olarak arz talebi karşılamak adına mücadele eden marka; Defender modelin 2016 yılında birinci neslin ardından ikinci nesli hak ettiğini satış rakamları ile kanıtladı. Bununla birlikte yeni gövde stilleri ve farklı modellerin yanı sıra modelin motor seçenekleri tarafında da yeni alternatiflere kavuşması bekleniyor. Bu seçenekler içerisinde süper şarjlı bir V8 ve plug-in hibrit versiyonun gelmesi bekleniyor.

Exit mobile version