Site icon Dijital Tekerlek

Land Rover Defender, hidrojen denemelerine başlıyor

Land Rover Defender, hidrojen denemelerine başlıyor 9

Jaguar Land Rover tarafı bu yıl içerisinde hidrojen ile çalışan; Land Rover Defender prototipi ile yeni yakıt hücreli güç aktarma teknolojisinin testlerine başlayacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Jaguar Land Rover tarafı 2039 yılına kadar sıfır emisyon hedefine yönelik her geçen gün yeni bir adım atıyor. Bununla birlikte JLR tedarik zincirlerinde, üretim ve ürünlerinde net sıfır karbon emisyonu elde etmeyi amaçlayan Reimagine stratejisinin bir parçası olarak hidrojen ile çalışan Defender prototipinin testlerine başlıyor.

Reimagine stratejisinin püf noktası, pilli elektrikli araçların geniş çapta piyasaya sürülmesine dayanıyor. Fakat firma şirketin yeniden keşfine bir dipnot olarak hidrojenli modelleri de stratejiye dahil etti. Bununla birlikte marka Şubat ayında hidrojen yakıt hücresi prototip araçlarının yıl içinde teste başlayacağını açıkladı.

Hidrojenli Land Rover Defender

Artık ilk hidrojen prototipinin yeni Defender’a dayandığını biliyoruz. Defender FCEV olarak isimlendirilen güç aktarma organı; bir yakıt hücresi grubuna, elektrikli tahrik ünitelerine, büyük bir pile ve hidrojeni depolamak adına yüksek basınçlı tankı bünyesinde barındırıyor.

Şimdilik model prototip olmaya devam ediyor. Fakat potansiyel olarak yakın gelecekte; markanın arazi aracının hidrojenle çalışan bir versiyonunun mevcudiyetine işaret etmesi dahi oldukça güzel.

Henüz modelin performansı veya menzili hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil. Bununla birlikte modelin herhangi bir görüntüsü de kameralara yakalanmış değil. Prototip ile birlikte marka hidrojen gücünün yakıt tüketimini ve arazideki performansını değerlendirecek.

Son olarak Jaguar Land Rover Hidrojen ve Yakıt Hücreleri Başkanı Ralph Clague konu ile ilgili şu cümleleri kullanmakta;

“Hidrojenin, tüm ulaşım endüstrisinde gelecekteki güç aktarma sistemi karışımında oynayacağı bir rolü olduğunu biliyoruz ve akülü elektrikli araçların yanı sıra, başka bir sıfır egzoz borusu emisyonu çözümü sunuyor. Jaguar Land Rover’ın birinci sınıf araç serisinin özel yetenekleri ve gereksinimleri.”

“2022 Volkswagen T7 Multivan PHEV sistemine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version