Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini’den Elektrikli Bir Sedan Mı Geliyor ?

Lamborghini’den Elektrikli Bir Sedan Mı Geliyor ? 3

Lamborghini, serisine eklemeyi planladığı dördüncü modelin tam elektrikli bir araç olabileceğini söyledi. Autocar ise İtalyan üreticinin yeni elektrikli modelinin sedan gövde tipine sahip olacağını iddia etti.

Lamborghini’nin araştırma ve geliştirme patronu Maurizio Reggiani’nin açıklamasına göre, firma yeni model için Volkswagen Grubu’nda var olan bir platformu kullanabilir. En yakın seçenek ise Porsche ve Audi tarafından geliştirilen ve Porsche Taycan ve Audi e-tron GT’nin J1 platformuna benzeyen PPE platformu gibi görünüyor.

Dördüncü modelin zamanlamasına bakarsanız, bu tam elektrikli bir araç için doğru zaman olabilir” ifadelerini kullanan Reggiani, “Performans önemli olacak. Hızlı olmalıyız, ancak süper spor otomobillerimizdeki kadar değil. Dördüncü modelimiz biraz farklı olacak” şeklinde konuştu. 

Volkswagen Grubu, Lamborghini’nin tam elektrikli bir sedan üretmesini onaylarsa, otomobil Porsche Taycan ve yaklaşmakta olan Audi e-tron GT’ye daha hızlı bir alternatif olarak konumlandırabilir. Böyle bir aracın ilhamını kaçınılmaz olarak Urus’tan alması, on yıl öncee görülen Estoque konseptine benzemesi beklenebilir.

Dijital Tekerlek | Instagram

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version