Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini Urus Satış Başarısı

Lamborghini Urus Satış Başarısı 2

Lamborghini Urus

Yaklaşık olarak iki yıldır otomobil pazarında olan marka, inanılmaz bir ivme yakalayarak ön plana çıkmayı başarmıştır. Lamborghini Urus Satış Başarısı konusunda iki yıl konusunda kendisini bu denli geliştirdiyse acaba bundan sonra nasıl olacak?

İlk seri üretimini gerçekleştiren SUV Modeli olan Lamborghini Urus, küresel piyasa konusunda beklentilerine net bir cevap verdi. Volkswagen grubu içerisinde Bentley ile beraber kendisi için böylesine bir adım atan birkaç isimden biri olan kızgın boğa, ortaya attığı stratejinin karşılığını fazlasıyla almış gözüküyor. Satışa sunduğu ilk dönemden beri küresel bazda yaklaşık olarak 8.205 adet araç üreten Urus, bu rakamla zirveye oynuyor.

Marka tarafından açıklanan verilere göre hemen her geçen gün daha da popüler olacağa benziyor. Araç satışlarının yüzde 43 ünü elde eden Urus kendini geliştirecek gibi gözüküyor.

Oldukça popüler olan araç dünya pazarında oldukça iyi satış rakamları gerçekleştirmiştir. Bu satış rakamlarının giderek artış göstereceğini belirten bu marka, iki yılda en iyiler arasına girmeyi başardıysa eğer, bundan sonraki yıllar da artacak gibi duruyor. Zirveye ulaşmak için az bir adımı kalan Lamborghini, ürettiği her aracında başarıyı elde etmeyi başardığı gibi Urus modelinde de elde etmeyi başarmıştır.

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus Başarılı Satış Dönemi Geçiriyor!

Resmî olarak araç satış süreci 2018 yılının Şubat ayında başlayan Urus, Çin pazarında da satışa sunuldu. Çin’de satışa sunulan bu araç küresel pazara açılmış durumda. Geride bıraktığımız 2019 yılı için ise model geniş çapta satışa sunuldu.

2018 Yılı içerisin de toplamda 1.761 adet satış gerçekleştiren aracın ilk yılı için bile başarılı rakamlar elde ettiğini söylemek mümkündür. Toplamda 51 ülkeyi de içerisine alan satış rakamlarını incelediğimizde Urus için en büyük satış pazarı 2374 adet ile Amerika olmuştur. Amerika’yı 770 adetle Çin, 658 adetle Birleşik Krallık ve 641 adetle de Japonya izlemektedir.

Avrupa odaklı satış rakamlarına baktığımızda ise Almanya da 562 adet, İtalya da 370 adet, Orta Doğu da ise 387 adet Urus satılmıştır. Toplam satış rakamına baktığımızda ise 8.205 adet satış gerçekleştiren marka, kendini giderek geliştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Lamborghini Huracan Evo’nun Yeni Arkadan Çekişli RWD Modeli

Exit mobile version