Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini tarafı gelecek planlarını detaylandırıyor

Lamborghini tarafı gelecek planlarını detaylandırıyor 10

Lamborghini CEO’su Aventador modelinin yerine geçen Sian modeli plug-in hibrit güç aktarma organına sahip olacağını açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 yılında piyasaya sürülecek olan Aventador modelinin halefi olarak görülen Sian modeli; 12 silindirli motora sahip olacak. Bununla birlikte modelin plug-in hibrit güç aktarma organları ile kullanıcılara sunulması planlanıyor.. Ayrıca modelin tamamen yeni olan elektrikli güç aktarma organı ile birlikte satışa sunulması bekleniyor.

Modelin marka içerisinde ilk elektrikli üretim arabası ünvanına sahip; Sian FKP 37 ile aynı düzeyde olması beklenmekte. Hatırlatmak gerekir ki Sian FKB 37 819 beygir gücünde bir otomobil.

Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann röportajı

Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann yaptığı röportaj ile birlikte merak edilen bir çok soruya şu şekilde cevaplar verdi;

Sürücüler bir PHEV süper otomobilindeki ekstra ağırlığı fark edecek mi?

“Ağırlık hakkında konuşursak, güç-ağırlık oranı hakkında konuşmamız gerekir ve bu kilit unsurdur. Kurulum, frenler, aerodinamik – birlikte çalışması gereken birçok öğe ile ilgili. En önemlilerinden biri güç-ağırlık oranı ve eğer bu daha büyükse, o zaman otomobilin davranışının uyarlanması gerekiyor ve bunun çok yumuşak ve olumlu bir şekilde çalışacağından eminiz.”

Bu bir devrin sonu mu?

“Çağlarda konuşmazdım. Otomotiv sektöründe evrimsel bir süreçten geçtik ve şimdi devrim sizde. Daha önce sahip olduklarımızdan çok farklı. Adaptasyon kabiliyetine sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum. Değişmemiz gerekiyor ve bu yarının başarısı için çok önemli bir şey. Eskisinden daha iyi performans göstermelisin. Bu, Lamborghini’deki işimizin kurallarından biridir. Her nesil bir öncekinden daha iyi olmak zorundadır. CO2 emisyonları açısından bu önemli bir değişiklik, ancak bunun işe yarayacağına inanıyoruz. Aventador’u takip edecek olan plug-in hybrid otomobil, V12 motora sahip olacak ve böylece ses ve tarih canlı kalacak.”

Lamborghini’nin V12’sinin elektrikli hale gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Buna bağlı çok fazla duygu var. Ayrıca çok kişisel bir sebep var: Bu [Aventador] 2011’de en başından beri çektiğim ilk arabaydı. Aracı geliştirmeye 2007 yılında başladık, bu yüzden Aventador ile çok özel bir ilişkim var. Şimdiye kadar ürettiğimiz en başarılı V12 otomobili ve birçok inanılmaz versiyonu olan bir otomobil. Evet, bırakmak zor ama bence Ultimae türünün son örneği. Bu çok özel bir şey. Sınırlı olduğu için müşterilerimiz bundan memnun kalacak.”

Aventador ile yakından ilgili olacak mı?

“Aventador’dan önceki tüm V12 arabaları, toplamda, bağımsız bir model olarak Aventador’dan daha az sattı. Aventador’un başarı öyküsü, takip için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır, çünkü sağlam bir müşteri tabanımız, gelecek olanı dört gözle bekleyen hevesli sahiplerimiz var ve bu çok olumlu bir sürpriz olacak. ”

Elektrikli bir Lamborghini nasıl hala Lamborghini olacak?

“Zaman değişir. Yeni nesiller devreye giriyor. Markayı iki tür otomobile ayırmamız gerekiyor: Huracan ve Aventador gibi süper spor otomobiller için içten yanmalı motorları mümkün olduğu kadar uzun süre canlı tutmak ve günlük sürücüde kullanmak istiyoruz. Öte yandan, Urus ve yeni dördüncü model ile olağanüstü bir iş çıkarmalıyız – tıpkı Huracán ve Aventador’a alışkın olanlar için ilk bakışta Lamborghini olmayan Urus’ta yaptığımız gibi. Ancak her zaman süper spor arabalara odaklanmıyoruz. GT arabalarımız vardı, Espada gibi 2+2 arabalarımız ve LM002’miz vardı. Dolayısıyla şirket olarak biz de birçok farklı şey yaptık.”

Urus, tamamen elektrikli olan ilk araçlardan biri mi olacak?

“İlk adım hibridizasyon. Ardından, sentetik yakıtların içten yanmalı motorlarla çalışmaya devam etme fırsatı verip vermediğini göreceğiz çünkü bu, tahrik tipiyle ilgili değil: ürettiğiniz emisyonlarla ilgili. Ama öte yandan, bu on yılın ikinci yarısı için ilk tam elektrikli otomobil olacak dördüncü bir model öngörüyoruz ve burada Urus ile aynı olmayacak, ama en azından bir gövde stiline bakıyoruz. 2+2, yani günlük kullanılan bir araba.”

“Land Rover Defender satışları her geçen gün artıyor”

Exit mobile version