Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini Huracan GT3 Evo2 piste hazır!

Huracan temelli en güçlü spor otomobil olan Lamborghini Huracan GT3 Evo2 duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lamborghini tarafından Huracan modelinin GT3 seviyesi için üçüncü nesli olan Evo2 tanıtıldı. Bununla birlikte 2015 yılında piyasaya sürülen modelin pist versiyonu; devrilme kafesi, motoru, süspansiyonları ve elektrohidrolik direksiyonu ile standart modelden ayrılıyor. Evo ve Evo2 versiyonları arasındaki fark ise yüksek oranda aerodinamik geliştirmeleri içeriyor.

Lamborghini Huracan GT3 Evo2 teknik özellikleri

Motor tarafında model genel anlamda yol versiyonu ile ortak noktalara sahipken; daha iyi gaz tepkisi için farklı gaz kelebeği gövdelerine sahip. Bununla birlikte Huracan Evo ve STO showroom otomobillerinde gördüğümüz 631 beygirlik güç, kurallar nedeniyle 580 beygir seviyesine indiriliyor. Şanzıman tarafında altı vitesli sıralı şanzımana sahip olan model, gücünü yola arka tekerlekler vasıtasıyla aktarabiliyor.

Markanın Squadra Corse yarış bölümü tarafından Sant’Agata’da geliştirilen model, karbon fiber detayları ile beraber tamamen karbon fiberden oluşan bir gövdeye sahip. Bununla birlikte daha iyi tur süreleri için ihtiyaç duyulan yere basma kuvveti, önceki nesilde olduğu gibi öncelikler arasında yer alıyor.

Halihazırda Huracan Evo GT3 otomobili kullanan takımlar, Evo2 spesifikasyonunu yükseltme seçeneğine sahip olacaklar. Bununla birlikte model; Audi R8 LMs GT3 Evo II, Mercedes-AMG GT3, Porsche 911 GT3 R ve olası yeni modellere karşı Britanya GT Şampiyonası da dahil olmak üzere bir çok yarışta rekabet edecek.

“2023 Kia Soul”

Exit mobile version