Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini hibrit ve elektrikli modellerin geleceğine ışık tutuyor

Lamborghini, hibrit ve elektrikli modellerinin lansmanlarına ilişkin zaman çizelgesini detaylandırıyor Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hibrit hale getirilecek Aventador’un halefi 2023 yılında, 2024 yılında Urus PHEV, 2025 yılında Huracan hibrit ve 2028 yılına doğru yeni bir segmentte saf bir elektrikli modelin tanıtılması hedefleniyor. Bununla birlikte İtalyan otomobil üreticisi ürün gamını önümüzdeki yıllarda aşamalı olarak elektriklendirecek.

Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, markanın iki süper otomobilinin ve çok sevilen SUV modelinin elektrifikasyon hamleleri ile CO2 emisyonlarını mevcut seviyeden, yaklaşık yarısına indirebileceklerini tahmin ediyor. Bununla birlikte Winkelmann müşteri tarafındaki tepkilere yönelik olarak “Elbette hibritleşmeye hazırlar çünkü her zaman ilk olmamız gerekmediğini söyledik, ancak başladığımızda en iyi olmamız gerekiyor ve bunun olacağına kuvvetle inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Lamborghini elektrifikasyon zaman çizelgesi

Teyit edilen yeni bilgiler doğrultusunda; 2022 yılının markanın saf yanmalı ürün yelpazesinin son yılı olduğunu söylemek mümkün. Bu yılın ardından hızlanacak ürün gamındaki elektrifikasyon güncellemelerine ilişkin olarak Winkelmann; “2025 yılına kadar serimizde yalnızca hibrit otomobiller sunacağız” “Bu hedef; CO2 emisyonlarını en az %50 azaltmaktır.” ifadelerini kullandı.

ModelYıl
Hibrit Aventador halefi2023
Urus PHEV 2024
Huracan hibrit 2025
Saf elektrikli bir otomobil2028

Son olarak Urus PHEV ve Huracan hibrit modellerinin; Countach LPI-800 ve Sian modellerinde kullanılan güç aktarma organlarına benzer bir kurulum ile geliştirilmesi oldukça yüksek ihtimal. İtalyan otomobil üreticisinin gelecekte nasıl bir ürün gamına sahip olacağı; şimdiden otomobil severler adına büyük merak konusu.

“Yeni Porsche Taycan Sport Turismo seçeneği devrede!”

Exit mobile version