Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini Countach LP 500 yeniden inşa ediliyor

Uzun süren çalışmaların ardından 1971 Lamborghini Countach LP 500 modeli yeniden inşa edildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk olarak 1971 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan LP 500 prototipinin; 50. yılın kutlamak adına geliştirdiği yenilenen modelin ardından, orijinal Countach modeli yeniden inşa ediliyor.

Restorasyon atölyesi Polo Storico, özel olarak talep edilen rekreasyonu tamamlayabilmek için modelin üzerinde 25.000 saatten fazla çalıştı. Bu süreç içerisinde elbette otomobilin bazı eksiklikleri çıktı. Fakat sorumlu atölye bu sorunları orijinal yedek parçalar ve yeniden üretilen parçalar ile oldukça güzel bir şekilde çözüme kavuşturdu. Aslına bakarsanız yeniden inşa edilen modelin 2017 yılında yapılan bir talebe dayanıyor. 2017 yılında alınan talep sonrasında gerekli çalışmalar ile model istenen seviyeye getirildi.

Lamborghini Countach LP 500 tasarımı

Yeniden inşa edilen modelin tüm ayrıntılarına dikkat edildi. Bununla birlikte modelin lastiklerine kadar hiç bir detay göz ardı edilmedi. Lastik tarafında; Cinturato CN12 lastiklerinin bir kopyası kullanıldı. Bununla birlikte ön tarafın ölçüleri 245/60R14, arka tarafın ise 265/60R14. Bu lastik serisi 1930 ile 2000 yılları arasında klasik otomobiller için üretilen Pirelli Collezione serisine dayanıyor. Ayrıca yeniden inşa edilen modelin lastikleri yeni olup, modern bir yapıya sahip.

Modelde renk olarak ise “Giallo Fly Speciale” rengi tercih edildi. Bununla birlikte bu rengi gösterecek lan tasarım için modelin gövde boyutu 3D tarama ile tarandı. Hatasız hatların elde edilebilmesi için bu tarama 2.000 saat sürdü.

Son olarak yeniden inşa edilen Lamborghini Countach LP 500 modelinin fiyatı açıklanmadı. Fakat modelin oldukça kıymetli olduğu kesin.

“2022 Citroen E-C4 Türkiye’de satışa sunulacak!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version