Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini Aventador LP Ultimae resmi olarak tanıtıldı

Lamborghini Aventador LP Ultimae resmi olarak tanıtıldı 22

Lamborghini Aventador LP Ultimae, V12 süper otomobili resmi olarak tanıtıldı. Modelin detaylarının tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lamborghini Aventador LP Ultimae teknik özellikleri

Motor tarafında 6.5 litrelik V12 motor bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 769 beygir güce, 720Nm tork değerine sahip. Model Aventador S modeline göre 39 beygir daha güçlü. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.8 saniye. Ayrıca Lamborghini model üzerinde ekstra gücü tamamlamak adına bir kaç tasarım değişikliği de yaptı.

Model sahip olduğu gücü yedi vitesli otomatik şanzıman ile yola aktarıyor. Bununla birlikte model dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Elektrifikasyon stratejisi

V12 motorlu Aventador Ultimae modeli markanın elektrifikasyona yönelik yol haritasında önemli bir yere sahip. Bu model ile birlikte marka, 2023 yılından itibaren tamamen hibrit bir ürün yelpazesine geçmeden önceki son yanmalı motora sahip model olma özelliğine sahip olacak.

Lamborghini Aventador LP Ultimae tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; Aventador SVJ modelinde bulunan benzer aerodinamik bir tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte model daha büyük hava girişleri sayesinde, soğutmaya yardımcı olmak adına havayı arabanın alt kısmına yönlendiriyor. Modelin ön tekerlek davlumbazlarının önünde ekstra detaylara sahip. Ayrıca model Aventador S modelinde de yer alan ve sürüş moduna bağlı olarak üç konumlu aktif arka spoylerine sahip.

Jant tarafında model, 20″ ila 21″ boyutunda alaşımlı jantlar mevcut. Bununla birlikte modelde adaptif amortisörler ve Aventador S ile aynı olan dört tekerlekten direksiyon sistemine sahip. Modelde yer alan şasi kontrol sistemi de benzer. Ayrıca model ile birlikte Strada, Sport ve Corsa sürüş modları kullanıcıya sunuluyor.

Son olarak modelin 350 coupe ve 250 roadster olmak üzere 600 adet sınırlı olarak üretilecek. Bununla birlikte Lamborghini Aventador LP Ultimae modeli 342.000 Sterlin başlangıç fiyat etiketine sahip olacak

“2022 Lotus Emira değişimin öncüsü olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version