Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini Asterion elektrikli bir grand tourer mi olacak?

Lamborghini ilk elektrikli otomobilinin yol haritasını gösteren bir teaser görüntüsü yayınladı. Bununla birlikte akıllara, Lamborghini Asterion konseptinin elektrikli olarak üretime girme ihtimali geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2024 yılının sonlarına kadar tüm ürün gamını elektriklendirmeyi hedefleyen İtalyan otomobil üreticisi; paylaştığı teaser ile genel olarak planlarını gösterse dahi ayrıntıları gizli tutmaya devam ediyor. Bununla birlikte söylentiler; markanın elektrikli modeli ailelere yönelik olarak, 2+2 oturma düzeninde grand tourer olarak üretmeyi planladığı yönünde.

Model geliştirilme aşamasında Audi ve Porsche işbirliği ile birlikte geliştirilirken; platform tarafında Volkswagen Grubu’nun, 2024 yılında üretime girmesi beklenen yeni “Scalable Systems Platform” platformunu kullanması bekleniyor. Bununla birlikte modelin 2025 ila 2027 yılları arasında piyasaya sürülmesi hedefler arasında. Ayrıca belirtmek gerekir ki; modelin 2025 yılında piyasaya sürülmesi demek, Ferrari tarafının özel elektrikli modeli ile aynı anda pazara giriş yapması anlamına geliyor.

Mevut MQB, MSB, MLB, MEB ve PPE platformlarının yerini alacak olan yeni platform sayesinde modelin; çeşitli gövde stilleri, elektrikli motor seçenekleri ve farklı pil boyutları seçeneklerine sahip olması bekleniyor. Ayrıca merakla beklenen modelin teknik detaylarına paylaşılan görüntülerde henüz değinilmedi.

Son olarak Lamborghini geliştirilen elektrikli modelin; Lamborghini Asterion konseptine dayandırmayı planladığını belirtmişti. Fakat bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi henüz netleşmiş değil.

“Yeni Porsche 718, Mission R konseptinden ilham alacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version