Site icon Dijital Tekerlek

Lamborghini, 2021 yılı için planlanan iki yeni V12’yi duyurdu

Lamborghini, 2021 yılı için planlanan iki yeni V12'yi duyurdu 25

Elektrikli modellerin popülerliği ile birlikte artık güçlü, büyük hacimli motorlara oldukça az rastlamaktayız. Fakat Lamborghini tarafından gelen 2021 yılı için iki yeni V12 haberi herkesi heyecanlandırmakta.

Lamborghini tarafının sahip olduğu planlara göre V12 motorlu Aventador halefi sonunda gelmekte. Bununla birlikte modelin ne zaman geleceği net olarak belli değil. Modelin çok erken veya geç gelme ihtimali her zaman mevcut.

Doğrudan marka tarafından yapılan açıklamalar “ikonik V12 ye dayalı” iki yeni üründen bahsedilmekte. Fakat marka her zaman olduğu gibi bu işleri oldukça açık uçlu bırakmakta. Otomobil üreticisinin V12 açıklaması ışığında Huracan STO’suna iki yeni ürünün katılacağı belirtilmekte.

Aventador halefi olarak beklenen modelin hibrit güç aktarım mekanizmalı doğal olarak aspire edilen V12 motor ile gelmesi çok yüksek bir olasılık olarak görülmekte. Ayrıca bu model önümüzdeki yıl sahneye çıkabilir.

Raporlara göz atıldığı vakit ise Yeni Nesil Huracan değişiminin ertelendiğini göstermekte. Bu nedenle bu yıl içerisinde, bahsedilen yeni V12 makinelerin gösterilmesini düşük bir ihtimal olarak görmekteyiz.

Lamborghini tarafında kesin bir bilgi var mı ?

Neredeyse kesin olan bir olasılık mevcut. Bu olasılık sınırlı üretime sahip olan Sian modeline benzer Aventador tabanlı bir hibrit modelin piyasaya sunulması. Bahsettiğimiz bu modele 819 beygir güç aşılayan ve hafif hibrit desteği düzenini oluşturmak adına süper kapasitör sistemi sayesinde model geleneksel hibrit modellerinden biraz farklı. Ayrıca beklenen model Sian modeli gibi oldukça sınırlı sayıda olup; 100 adetten az bir şekilde üretilmesi planlanmakta.

Diğer model ise, SC20 modeline benzer bir model şeklinde olabilir. Fakat tek seferlik bir proje için markanın bu kadar cesur davranması beklenmemekte. Ayrıca halihazırda çok sevilen Urus modeli ile ilgili olması da beklentiler dışında.

Son olarak markanın açıklamasının gerçek bir yorumunu alacak olursak eğer bu V12 ürünlerinin; Squadra Corse yarış arabalarının temelde yasal versiyonu olan Huracan STO versiyonuna katılması planlanmakta.

“2021 BMW i4 resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version