Site icon Dijital Tekerlek

Kuzey Amerika’da 2020 Yılın Otomobilleri Ödülünü Kimler Aldı?

Kuzey Amerika'da 2020 Yılın Otomobilleri Ödülünü Kimler Aldı? 1

Geçmişten Günümüze Corvette ler

Her yıl yenisi düzenlenen Yılın Otomobilleri Ödülü bu yıl da Kuzey Afrika da sahibini buldu. Kuzey Amerika’da 2020 Yılın Otomobilleri Ödülünü Kimler Aldı? Alan araçlar neye göre ödül aldı?

Her yıl düzenlenen bu ödül töreninde pek çok araç ödül alarak yılın otomobili olmaya hak kazandı. Kuzey Amerika da gerçekleştirilen törende pek çok araç farklı kategorilerde ödüller aldılar. Peki bu araçlar hangileri? Gelin hep beraber bakalım

Binek Araç Kategorisinde Kuzey Amerika’da 2020 Yılın Otomobilleri

Evet! Yanlış duymadınız. Ödül Alanların Başında Corvette, Supra ve Telluride Var! Avrupa genelinde ve dünya genelinde olduğu gibi Kuzey Amerika da da yılın otomobili belirlendi. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 30 farklı araç aday olmuştu. 3 farklı kategoriden 9 adete indirilen araçlar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Kuzey Amerika’nın en beğendiği üç otomobil, Chevrolet Corvette, Hyundai Sonata ve Toyota Supra olmuştur. Bu üç araçta fazlaca iddialı dururken Kuzey Amerika için Chevrolet Corvette aracın daha ağır bastığını yapılan araştırmalar sonucu düşünüyoruz.

SUV Kategorisinde Beğenilen 2020 Yılın Otomobilleri

SUV Kategorisinde yer alan üç araç Kuzey Amerika da çok beğenildi. Hyundai Palisade, Kia Telluride ve Lincoln Aviator bu beğenilen araçlar arasında yer aldı. Lincoln Aviator araç diğerlerine göre fazla lüks olduğundan ve Hyundai Palisade de çok fazla satış yapamadığından ötürü bu kategoride de ağır basan araç Kia Telluride gibi gözüküyor.

Pick Up Kategorisinde Beğenilen Otomobiller

Kuzey Amerika da gerçekleştirilen ödül töreninde pick-up kategorisinde 2020 yılın otomobili ödülüne layık olan Ford Ranger, Jeep Gladiator ve Ram Heavy Duty tercih edilmiştir. Bize göre bu listede şansı en yüksek olan otomobil Jeep Gladiator gibi duruyor.

Ödül Alan Otomobiller

Yılın otomobilleri ödülüne layık görülen araç Chevrolet Corvette oldu! 1995 yılında da bu ödülü C5 aracı için alan Chevrolet aynı zamanda 2004 yılında da C7 aracıyla ödül almıştı.

Utility ya da Kullanışlı araç kategorisinde ödül alan araç ise Kia Telluride oldu. Zaten en yüksek şansı olan otomobil de oydu.

Yılın SUV aracı olarak da ödüle layık görülen araç Lincoln Avliatot olmuştur.

Yılın pick-up kategorisinde ödül alan aracı da Jeep Gladiator olmuştur. Alınan tüm bu ödüller normal şartlarda Detroid Otomobil Fuarında açıklanıyordu. Ama bu yıl bir farklılık yapılarak, Kuzey Amerika da bir ödül töreni düzenlenerek açıklandı!

Exit mobile version