Site icon Dijital Tekerlek

Küçük SUV, Hyundai Casper dikkatleri çekmeyi başardı

Hyundai tarafından görselleri yayınlanan Hyundai Casper modeli yeni bir otomobil sınıfı yaratmak adına tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Küçük şehir otomobili ve crossover arasında bir geçiş olarak nitelendirilen model; Güney Koreli otomobil üreticisinin sattığı en küçük SUV modeli olacak. Bununla birlikte model ilk etapta Avrupa dışındaki pazarları hedefliyor.

Hyundai Casper teknik özellikleri

Başlangıçta model, her biri 1.0 litrelik, 3 silindirli benzinli motora sahip olan iki farklı donanım seviyesi ile kullanıcılara sunulacak. 66 beygirlik MPI motora sahip standart model ve 98 beygirlik turbo şarjlı T-GDI üniteli daha sportif Active varyantı olacak. Bununla birlikte modelin yeni versiyonlarının ilerleyen vakitlerde duyurulması bekleniyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki; modelin 2023 yılına kadar tamamen elektrikli bir güç aktarma organına kavuşacağı söylentisi de mevcut.

Tasarım tarafında model konumlandırıldığı nokta itibariyle bir çok kişinin dikkatini çekebilecek bir potansiyele sahip. Bununla birlikte modelin genel anlamda sahip olduğu bütün tasarım çizgisi yuvarlak sis farları gibi detaylar ile oldukça güzel bir şekilde tamamlanıyor.

İç tarafa baktığımızda ise tüm detaylar henüz tam olarak açıklanmadı. Fakat model dinamik ve sportif duruş ile birlikte daha genç kullanıcıların dikkatlerini çekmeyi hedefliyor.

Son olarak Hyundai Casper modeli ilk etapta yalnızca Güney Kore pazarında satışa sunulacak. Bununla birlikte Hyundai Venue modelinin dahi bazı pazarlarda satışa sunulmaması; yeni Casper modelini de benzer pazarlarda göremeyeceğimiz anlamına geliyor olabilir.

“Manhart MH5 GTR modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version