Site icon Dijital Tekerlek

Kubica: “ 2019 Zorlu Bir Seneydi, Kapatıldığı İyi Oldu”

Kubica: “ 2019 Zorlu Bir Seneydi, Kapatıldığı İyi Oldu” 2

Robert Kubica, Williams ile geçirdiği karmaşık sezon ile birlikte Formula 1 maratonuna geri dönerek, burada ki defteri kapatmanın buna değeceğini açıkladı.  Kubica 2011 senesi öncesinde yaşadığı trafik kazası sonrası sağ kolunun büyük bir bölümüne zarar vermiş ve 8 yıl boyunca F1’den uzak kalarak bu sene içerisinde Williams ile gride geri dönmeye başlamıştı.

Williams’ın dönüşü ile birlikte işler iyiye gideceğine daha da kötüye gitmeye başladı. Takımın bu seneki tek puanı Almanya’da yapılan yarış esnasında geldi. Kubica sezonun hem kendisinin hem de Williams’ın umudu gibi gitmemesine rağmen, imkansız gibi geri dönüşün bile bir başarı olduğunun altını çizdi.

Formula 1’e Dönmem Bir Defteri Kapadı

Koca bir seneyi değerlendiren Kubica, “ Formula 1’e geri dönerek koca bir seneyi kapattığını bu sayede de yeni bir sayfa açtığının altını çizdi. Formula 1 sayesinde hayatında ki en önemli şeyi tekrar yapacak olmanın mutluluğunu yaşayan Kubica’nın gelecek zamanki performansını da merak etmekteyiz.

Kubica, konuşmasının devamında ise şöyle devam etti; “Geçmişte nerede olduğuma, 2011’deki kazanın sonuçlarına ve oluşan şartlara bakıyordum. Daha sonra, F1’e döndüğünüzde bu defteri yeniden açıyorsunuz ancak bunun hakkında konuşmak zor, çünkü sezon çok karmaşıktı. Formula 1’e gelmek için savaşıyorsunuz ve iyi yarışlar geçirmek istiyorsunuz ve sanırım bu sene en çok bunu özledim. Dönüş yapmama değip değmediğini söylemeyeceğim. Mücadeleler için, hedefleri gerçekleştirmek için yaşayan biriyim. Uzun süre uzak kaldıktan sonra amacım F1’e geri dönmekti. Uzun süre ayrı kalsam da, limitlerim olsa da sürüş yapıp geri dönmeyi denemek istedim. Ancak buna değip değmediği konusunda cevap vermek zorundaysam, evet değdi. Pist yarışlarına geri dönme yolculuğumda kariyerim hakkında hiç uzun vadeli düşünmedim. Bu, kişisel tatminle ilgiliydi ve önümüzdeki yıllarda da böyle olacak. Bu sezon, insanlara hâlâ F1 araçlarını sürebileceğimi ve diğer aktiviteleri yapabileceğimi gösterdi. Ancak diğer yandan, bu kadar geride yer almak yardımcı olmadı. Neyse ki hâlâ yeterince saygı gösteren ve iyi değerlendiren insanlar var ve onlar sadece bir sürücü olarak değil, bir insan olarak da iyi bir iş yapabileceğimi biliyorlar.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version