Site icon Dijital Tekerlek

Koronavirüse karşı araç temizliği nasıl yapılmalı?

Koronavirüse karşı araç temizliği nasıl yapılmalı? 3

Küresel Salgın Covid-19‘un hayatımıza girmesiyle beraber zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya gayret gösterdiğimiz bu günlerde adeta hepimiz birer ev kuşuna dönüştük 🏡. Ancak çalışan ve temel ihtiyaçları dahilinde dışarı çıkması gereken vatandaşlarımız oluyor👩🏻‍🔧👨🏼‍🔧. Peki bu kişiler araçlarında nelere dikkat etmeli? Araç temizliği nasıl yapılmalı? Arabayı nasıl dezenfekte etmeliyiz? Bu soruların cevaplarını birlikte arayalım.

Bu günlerde kişisel temizliğimize ne kadar dikkat etsek bile aracımız için bu durum böyle olmayabilir. Örneğin;

Felaket tellalığı yapıyormuşuz gibi düşnebilirsiniz ancak biz bütün tedbirleri elimizden bırakmamalıyız. Unutmayalım ki “Virüs Alacağımız Tedbirlerden Güçlü Değildir“.

Bu virüslü günlerde araç temizliği nasıl yapılmalı?

1- Önce ellerimizi güzelce yıkadıktan veya dezenfektan ile temizledikten sonra (tercihen eldiven kullanmazını tavsiye ediyoruz). Ilık suya deterjan ilave ederek, alkollü ıslak mendillerle veya kolonyalı bezlerle aracımızın kapı ve bagaj kollarını güzelce temizleyelim.

2- Buraları temizledikten sonra en önemli suçluya geliyoruz 😁. Direksiyon, para kadar olmasa bile direksiyon da virüslerin toplandığı yer olarak gösteriliyor. Direksiyonu, arkasındaki kolları, klimaların havalandırma kısımlarını, düğmeleri ve tuşları güzelce temizleyelim.

3- Kapımızın iç kısımlarını, cam açıp kapama yerlerini ve ayna ayarlama kısımlarını silmeyi kesinlikle ihmal etmemeliyiz.

4- Vites, el freni, emniyet kemeri ve emniyet kemerinin tokasını aynı şekilde kullandığımız kolonyalı bezle silmeliyiz.

5- En önemli noktalardan birisi de telefonu aracımıza koyduğumuz kısım. Koyulan kısım kişiden kişiye değişebilir bardaklık olabilir veya araç tutacağı farketmez aynı şekilde bu kısımların dezenfekte edilmesi kesinlikle unutulmamalıdır.

6- Aracımızı havalandırmayı ihmal etmemeliyiz bindiğimiz zaman kesinlikle camları sık sık açıp havalandırmalıyız.

7- Son olarak aracımızda mutlaka küçük bir dezenfektan bulunduralım 😊.

Bunları yapmak bile bazen yeterli olmayabilir. İhtiyaç olmadıktan sonra evden çıkmayalım ☣️.

İlginizi Çekebilir: Araç Hırsızlarının Sık Kullandığı 5 Yöntem

Exit mobile version