Site icon Dijital Tekerlek

Koenigsegg Regera’dan Dünya Rekoru Geldi 🏆

Koenigsegg Regera'dan Dünya Rekoru Geldi 🏆 3

Otomobil sektörünün en önemli hız testlerinden biri olan 0-400-0 km/s testinde rekor, yine Koenigsegg tarafından kırıldı. Uzun süredir rekorun sahibi olan Koenigsegg, yeni rekorunu ise “Regera” modeli ile kurmayı başardı. Regera’nın 0-400-0 km/s hız rekoru  ise 31.49 saniyede gerçekleşti

İsveç merkezli olan otomobil üreticisi Koenigsegg ürettiği süper otomobiller sayesinde adından söz ettirmiş şirketlerden biri olmuştur. Bu şirketin başka ilginç bir yanı ise araçlarına ciddi anlamda sağlamlık testi yapıyor olmasıdır.

Süper otomobil denince akla gelen ilk şirket Bugatti’dir. Ancak Koenigsegg son zamanlarda uyguladığı yöntemler sayesinde Bugatti ile olan rekabetini hızlandırdı. İki otomobil devinin rekabetteki kaynağı ise 0-400-0 km/s testleridir. Bu hız testi araçların 0’dan 400 kilometreye ulaşmasını ve yeniden durması arasında geçen süreyi kapsıyor.

Koenigsegg Regera

Geçtiğimi yıllarda Bugatti, “Chiron” modeli ile bir dünya rekoruna imza attı. Bu araç sadece 41.96 saniye içinde 400 kilometre hıza ulaştı ve durdu. Bu rekorun ardından birkaç hafta sonda Koenigsegg’in “Agera RS” modeli yine aynı piste çıktı. Yapılan testin ardından Agera RS modeli Bugatti’nin ürettiğiği otomobile 5 saniye fark atarak yeni rekorun sahibi oldu. 36.44 saniyede bu menzili tamamlayıp durarak dünyada rekoru kıran yeni otomobil oldu.Koenigsegg bir ay snra yine aynı model model ile piste çıktı ve yine kendi rekorunu kurarak 33.29 saniye ile menzili tamamladı. Şimdi ise bu rekor birkaç saniye fark ile yeniden kırıldı.

0-400-0 testinin şuan ki dünya rekoru da daha önce olduğu gibi Koenigsegg’e aittir. Bu rekor ise yine aynı şirkete ait “Regera” modeli tarafından tekrar kırıldı. 0-400-0 testini sadece 31.49 saniye içerisinde tamamlayarak bu alandaki en hızlı süreyi ele aldı. Bu rekor aynı zamanda kameralara da yansıdı.

Dijital Tekerlek | Facebook

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version