Site icon Dijital Tekerlek

Koenigsegg Quark Motoru kolay entegre olacak şekilde tasarlandı

Koenigsegg Quark Motoru modern güç aktarma oranları teknolojisinde yenilikçi bir öncü olmayı hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Koenigsegg, şanzımansız doğrudan tahrikli hibrit modeller ve eksantrik miline sahip olmayan motorlar gibi çözümler ile gelecekte öncü olmayı planlıyor. Bununla birlikte İsveçli hiper otomobil üreticisi, dört koltuklu Gemera modeli için geliştirdiği küçük elektrikli motoru ile dikkatleri çekmeyi başardı.

Koenigsegg Quark Motoru detayları

Quark olarak isimlendirilen elektrik motoru, adeta küçük bir güç merkezi. Bununla birlikte 200 kilogram ağırlığında olan Quark, 335 beygir güç, 600Nm tork üretebiliyor. Motorun boyutlarını kestirebilmek için; 330 mL’lik bir kutu içeçeğin baz alındığı bir görseller marka tarafından paylaşılıyor.

Motor, güç ve tork arasında iyi bir denge yakalayabilmek adına; hem radyal hem de eksenel akıllı yapıları birleştiriyor. Bununla birlikte motorun tork-güç-ağırlık oranı ile endüstride lider olduğu iddia ediliyor. Motorun tepe güç ve tork değeri; bir çok elektrikli motorlarda da gördüğümüz gibi yalnızca 20 saniye kesintisiz sürebiliyor. 20 saniyenin ardından ise motorun teknik verileri; 134 beygir güce, 250Nm tork değerine geriliyor.

Marka, iki küçük Quark motoruna sahip olan güç aktarma organının yanı sıra küçük ama güçlü bir invertörü ve planet dişli setlerini de kullanıcıların beğenisine sunuyor. Bununla birlikte çift elektrik motorlu bu ünite Terrier olarak isimlendiriliyor ve yalnızca 84 kilogram ağırlığında. Aks boyunca yerleştirilen ünite 670 beygir güç, 1200 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca bu ünite direkt olarak otomobilin monokok şasisine monte edilebiliyor.

Açıklamalar

Koengisegg elektrik motoru tasarım lideri Dragos-Mihai Postariu motor ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı;

“Quark, ihtiyacınız olan yerde, acımasız hızlanma için Gemera’nın düşük hız aralığını desteklemek üzere tasarlandı.”

“ICE daha sonra yüksek hız aralığına odaklanıyor. Bunun Gemera için performans açısından anlamı, herhangi bir tork veya güç kaybı olmadan 400 km/s’e sürekli rekor hızda itme tarafından takip edilen büyük bir güç dalgalanmasıdır. “

CEO Christian von Koenigsegg ise yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı;

“Quark, sınıfında lider tork-güç-rpm-ağırlık matrisi ile birlikte yüksek verimliliğinde benzersizdir”

“Bu, Quark’ı deniz, uçak veya VTOL gibi uygulamalarda kullanırken, vites düşürmeye gerek olmadığı, bunun yerine motorun RPM’si hareket halindeyken doğrudan olduğu için doğrudan tahrik sağlanabileceği anlamına geliyor. Küçük yüksek devirli motorlar daha yüksek tepe güç-ağırlık oranına sahip olabilir, ancak istenen çıkış rpm ve torka ulaşmak için çoğu uygulamada şanzımanlara ihtiyaç duyarlar, bu da enerji kaybına neden olur ve aynı işi yapmak için ağırlık ve karmaşıklık ekler. boyuttaki herhangi bir fayda kaybolur.”

“Haas 2022 Formula 1 aracı kamuoyuna duyuruldu”

Exit mobile version