Site icon Dijital Tekerlek

Kocaeli’deki Çalışanlarına Honda’dan Mektup Var!

Kocaeli’deki Çalışanlarına Honda'dan Mektup Var! 2

Geçtiğimiz 18 Eylül Çarşamba günü İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarını sürdüren Huntsmann’a ait Ema Kimya Sistemleri adlı fabrikadan üzücü bir yangın haberi geldi. 😟 Olay yerine intikal eden itfaiye ekibinin uzun süren çalışmaları esnasında da 2 adet kimyasal tankın patlamasıyla ortaya çıkan kimyasal gazın atmosfere karışmasıyla olayın boyutu bambaşka bir hale geldi.

Bilindiği üzere Gebze’nin Şekerpınar mevkiinde 1000 personeli ve yıllık üretimi 50 bin araç olan Honda, bu yangın üzerine çalışanlarına mesaj gönderdi. İşte o mesaj:

“Değerli Honda Türkiye Çalışanları; Tuzla Orhanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yangın çıkmıştır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangının bir kimya fabrikasında olmasından dolayı çevreye zehirli nitelikte gazlar yayıldığı ve dumanların İzmit bölgesine doğru yayıldığı haberlerde belirtilmektedir. Özellikle bu bölgelerde yaşayan çalışanlarımızın açık alanlarda çok fazla bulunmamaları ve hafta sonu günü yağması beklenen yağmurdan kaçınmaları tavsiye edilir. Farklı bir gelişme ya da bilgi olması durumunda sizlerle paylaşılacaktır. Saygılarımızla.”

Exit mobile version