Site icon Dijital Tekerlek

Klima Daha Verimli Nasıl Kullanılır 🤔

Klima Daha Verimli Nasıl Kullanılır 🤔 3

Birçok yerde ihtiyacımıza yarayan klima bazen aracımızın çok yakıt tüketmesine bazen ise çeşitli arızalar vermesine yol açabiliyor. Bu başlık altında aracımızın klimasını nasıl kullanabiliriz onu ele alacağız.

Aracınızı çalışır konuma getirdiğinizde aracınızın bütün camlarını açın ve aracın içindeki basık ve bunaltıcı havanın yerine ferah ve temiz hava dolmasını sağlayın. Zira bu sağlığınız ve klimanızdan alacağınız verimi bir miktarda olsa artıracaktır. Bir süre sonra aracınızın tüm camlarını kapatarak klimanızı çalışır konuma getirebilirsiniz.

Dijital Tekerlek | Twitter

Klimanızı hiçbir zaman yüksek seviyede çalıştırmayın. Çünkü aracınızın içindeki ve dışındaki hava sıcaklığı arasındaki fark ne kadar çok olursa, arabadan inip bindiğinizde vücudunuz bu sıcaklık farkına adapte olabilmek için sürekli kendini zorlayacaktır. Bunun sonucunda hastalanabilirsiniz. İdeal konum 22-23 dercedir.

Aracınızda bulunan klima ızgaralarının konumunu iyi ayarlayın, çünkü klima ızgaralarını kendinize çevirirseniz ve havayı direk kendinize temas ettirirseniz kısa vadede hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Fakat uzun vadede sizin için eklem ağrıları olarak bunun zararını ortaya çıkaracaktır. Bunun yerine klima ızgaralarınızı aracınızın camlarına doğru konumlandırırsanız. Aracınızın camlarını soğumasını sağlayarak aracınızın içinin daha kolay serinlemesini veya ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Aracınızda yüksek hızlarda gidiyorsanız klimanızı oldukça çalıştırmamaya özen gösteriniz. Çünkü klima motor aksamının üzerindeki V kayışı denen bir sistemin üzerine kurulmuştur. Zaten bu kayış aracın meydana getirdiği gücün çok önemli bir kısmını üstlenmektedir. O yüzden aracınızın düşük hızlarında klima kullanmayı tercih ediniz. Hali hazırda üzerinde bu kadar yük olan bir parçaya klima gibi motoru aşırı zorlayacak bir mekanizmanın da yükünü koyarsanız motorunuz açısından çok zararlı olup çeşitli arızalara sebep olacaktır.

Aracınızda bulunan polen filtresini temizlemeyi unutmayın. Arabanızı genellikle kullandığınız bölgedeki toprak ve çamur durumuna bakarak düzenli olarak polen filtrenizi değiştirin hatta ve hatta ihtiyaç durumunda polen filtresini değiştirmekten kaçınmayın. Bu uygulama aracınızın daha rahat nefes almasını ve aracınızın içine giren havanın daha temiz ve ferah olmasını sağlayacaktır.

Exit mobile version