Site icon Dijital Tekerlek

Kiralamak mı yoksa Satın Almak mı?

Sizler için oturduk düşündük kiralamak mı yoksa satın almak mı? Çıkan sonuçları sizinle paylaştık 👇🏻

Zevkler

Herkesin zevki günlük, aylık veya yıllık olarak değişebilir. Arabada bu değişen zevkler arasındadır. Bazen sedan, bazen hatchback, bazen SUV kullanmak isteyebiliriz. Ancak kendimiz araba satın aldığımızda değiştirme imkanımız çok fazla olmuyor değil mi?

Yine Zevk 😁

Hayal ettiğimiz lüks araçlara satın alarak binmek epey güç olsa gerek ancak kiralarsak binebiliriz 🧠

Vergiler 💵

Kendi arabanızda kasko, MTV, lastik, sigorta, bakım masrafları hesaplayınca neredeyse bi araba parası. Kiralarsanız bu ücretleri kiralama şirketleri üstleniyor.

Evlilik 👨‍👩‍👧‍👦

Bekarken hava hoş tabiki ama ya evlendiğinde 🧐. Evlenince çocuğun olursa(İnşallah 🙏🏻) araban ya yetmezse🤔. İşte yine araba kiralarsan kurtulursun. Yada hem eşin hem de senin ayrı ayrı araban olması lazım 😄.

Araç Arızası 🛠

Kendi aracın ya yolda giderken arıza yaparsa ? Tabanvay veya metro kullanırsın. Kiralarsan şirket sana yeni araba gönderir kafan rahat olur.

Satış ⏳

Kendi aracını satmaya kalksan, araç satma sitelerine koy sonra bekle babam bekle. Kiralık olsaydı şirkete bırak yenisini al 🙃.

Lastik-Bakım

Aracında yaz lastiği-kış lastiği uğraşıp durursun eğer aracı kiralamış olsaydın kafan rahat olacaktı. Çünkü şirket hepsini tamamlamış bir şekilde sana teslim edecekti aracını.

Dijital Tekerlek | Instagram

Görsel Kaynak

Exit mobile version